10 juli 2015.
Salem, Verenigde Staten.

Een dag Boston.

Het heeft de hele nacht geregend. Dat is wel lekker om bij te slapen maar we hadden toch zo’n idee dat ons dagje Boston letterlijk in het water zou vallen. We hadden gepland om vroeg op te staan en de ferry naar Boston te nemen. Er was er een om 8 uur en een om 10:30 maar die laatste vonden we te laat. Dus die van 8 uur.

Toen de wekker om half 7 af ging was het droog! Dus snel onder de douche en ontbeten. De wandeling van de camping naar de ferry was zo’n 25 minuten. We waren er ruim op tijd om tickets te kopen. De aardige dame achter de balie vroeg of we tickets wilden voor 10:30. Nee natuurlijk voor 8 uur. De dame bleef vriendelijk. Die van 7 uur is al vertrokken en de volgende is om half elf!!! Dus lieten wij de brochure zien waarmee wij gepland hadden. En wat bleek…………… door de week vertrekt de ferry naar Boston om 7 uur en in het weekend om 8 uur. En vandaag is het …….. vrijdag. Foutje in onze planning.

Dus toch kaartjes gekocht voor de boot van half elf. En op advies van de aardige dame zijn we een (vroege) wandeling gaan maken door Salem. Zoals al verteld is Salem de Witch Village en er is ook een witch trial. Een wandeling door het hele dorp langs alle gebouwen en monumenten die iets met de heksenjacht te maken hebben. Deze route is met een dikke rode streep op de stoep aangegeven dus erg makkelijk te volgen.

Al vrij snel kwamen we langs een koffie shop die al open was en daar hebben we eerst maar eens een lekkere kop koffie met koek genomen. De wandeling was zeker interessant maar het was wel jammer dat de meeste winkeltjes nog gesloten waren.

Rond een uur of 10 waren we weer bij de ferry en om half 11 vertrokken we richting Boston. Inmiddels kwam het zonnetje al door de wolken en werd de temperatuur zeer aangenaam. En omdat de ferry dicht bij wal blijft en tussen vele eilanden door gaat; is de trip ook erg leuk.

Het binnenlopen van de haven van Boston was indrukwekkend. Al van verre zie je de skyline opduiken en uiteindelijk vaar je tussen al die hoge gebouwen.

Van het wandelen in Salem en de boot trip waren we inmiddels weer hongerig geworden en zijn we maar eerst naar Quincy market gelopen. Dat is een gebouw met daarin heel veel balies met allerlei verschillende keukens. Het is er erg druk maar ook heel gezellig. Na alle mogelijkheden bekeken te hebben gingen Natasha en ik weer voor een Lobster rol met een Clam Chowder soep, een vissoep gemaakt van schelpdieren met ook kreeft erin. Overheerlijk!!!

Daarna waren we helemaal klaar voor de volgende wandeling. Ook Boston heeft een wandeling door de stad die gemarkeerd is door een rode streep. Dit is de Freedom Trail. We hebben deze voor een groot deel gevolgd en zo een aantal belangrijke historische gebouwen van Boston gezien. De highlight voor ons was het Massachusetts State House. Hier is het parlement van de staat Massachusetts gehuisvest en ook de gouverneur heeft hier zijn kantoor. Het is een erg imposant gebouw van buiten maar ook erg mooi van binnen! Daarna zijn we nog wat doorgewandeld en hebben een rust pauze ingelast bij een fontein waar we ook lekker met onze voeten in het water konden zitten.

Het weer was volledig opgeklaard en het was ook al redelijk warm geworden. Na nog wat verder gewandeld te hebben vonden we het genoeg en hebben de bus terug genomen naar Quincy market. Daar nog wat gewinkeld, en een overheerlijk en wel verdiend biertje gedronken en toen met de ferry terug naar Salem. Na de wandeling terug naar de camping waren we toch wel aardig uitgeput!