15 augustus 2012.
San Diego, Verenigde Staten.

Joshua Tree - San Diego.

Vanochtend hebben we zelfs de wekker gezet! Om 5 uur op!!! We wilden wederom de zonsopgang zien. De ranger in het informatie centrum had ons verteld dat de zonsopgang erg mooi is bij de Cholla Cactus Garden. Een gebied met duizenden Cholla Cactussen. Deze cactus weerkaatst het zonlicht. En dat was ongeveer 30 km het park in dus nog een stukje rijden.

We hebben ons snel aangekleed en zijn op pad gegaan. De kinderen nog slapend in hun bed. Dat is wel makkelijk in zo’n camper. Gelukkig schemerde het al een beetje want in het park staan geen lantaarn palen dus het kan aarde donker zijn. Toen we bij het cactus park aankwamen hadden we nog tijd om wat rond te kijken voordat de zon opkwam. Er was verder helemaal niemand. We stonden op een parkeerplaats naast de weg maar er passeerde geen enkel auto. De temperatuur was al erg hoog maar uit te houden aangezien er nog geen zon was. Er staan daar inderdaad duizenden cactussen. Van hele grote (2 m hoog) tot hele kleine balletjes die op de grond liggen. En terwijl ik aan het filmen was liep ik, stom genoeg met mijn sandalen aan, met een voet tegen zo’n bolletje aan. Een aantal van die stekels drong direct nogal diep in mijn tenen en het bolletje bleef daaraan hangen. Een erg pijnlijke ervaring!!

Na alle stekels eruit gehaald te hebben en wat jodium op de wondjes, heb ik toch maar dichte schoenen aangedaan. Gelukkig verdween de pijn snel. De zonsopgang was erg mooi, vooral de kleuren op de cactussen. Dat is toch wel een mooi gezicht. Misha was inmiddels ook wakker geworden en met zijn drieen hebben we een wandeling door de cactussen gemaakt en nog wat foto’s gemaakt. Terug bij de camper hebben we een heerlijk ontbijt genuttigd met wentelteefjes en daarna lekker onder de koude buiten douche van de camper. Net alsof je alleen op de wereld bent. Heerlijk!! Dit uitstapje maakte ons bezoek aan Joshua Tree toch nog zeker de moeite waard!

Op de weg uit het park moesten we uiteraard nog even stoppen bij het informatie centrum. Misha had al zijn opdrachten gemaakt en moest uiteraard zijn badge halen. Om 8 uur in de ochtend al de eed afleggen en weer een badge toegevoegd aan de verzameling. En toen op pad naar San Diego.

Het landschap na Joshua Tree was meer bewoond dan ervoor en na niet al te lange tijd kwamen we op de highway richting Los Angeles. Je merkte duidelijk dat we vanaf een hoogvlakte naar beneden aan het rijden waren want de weg daalde continu langzaam maar zeker. En het werd drukker en drukker. Op ongeveer 90 km voor Los Angeles namen we de highway richting San Diego. De highway werd steeds breder. In de buurt van San Diego 6 baans in 1 richting met nog 2 extra “expres” banen waarvoor je moet betalen. $ 0,50 per minuut! We moesten wel weer wennen na alle rust van het binnenland, zonder highways en heel rustig verkeer. Maar zonder problemen kwamen we in San Diego.

Daar zijn we eerst naar een AAA kantoor gegaan. Dit is een zuster organisatie van de ANWB en met ons ANWB pasje kun je daar tickets kopen voor pretparken, met fikse korting. Dit hadden we bij aankomst in Los Angeles ook al geprobeerd maar het was toen zaterdag en dat kantoor was gesloten. Met tickets voor SeaWorld in San Diego en Universal Studio’s in LA rijker, en weer redelijk wat dollars armer ondanks de korting, zijn we doorgereden naar de camping. Voor de rest van de dag hadden we geen plannen behalve uitrusten. De camping is mooi en we staan naast het grote zwembad waar Misha dus meteen indook en niet meer uit te slaan was. Het ligt aan de baai van San Diego die in open verbinding staat met de oceaan. Daar hebben we ook even gezwommen en op het strand gelegen. Het weer is hier zeer aangenaam na de hitte die we gehad hebben. Ongeveer 28 graden maar met een briesje en ’s avonds ongeveer 20 graden. Dus gelukkig geen airco meer!

Natasha en ik hebben nog even een fietstochtje gemaakt. Om te kijken hoe ver Seaworld is met de fiets. Het is goed fietsen in deze stad. Maar halverwege besloten we toch dat het wat te ver fietsen is. Vooral na een dag in zo’n park sjouwen is zo’n eind fietsen teveel. Dus zijn we omgekeerd. Na het eten nog even gewandeld maar daarna eiste bij mij het vroege opstaan zijn tol en ben ik lekker in bed gedoken. Natasha is met de kinderen nog naar de baai gegaan. Je kunt vandaar SeaWorld zijn liggen. En daar is in de avond vuurwerk. Het was prachtig………zeiden ze. Ik heb niets meer gehoord!