14 augustus 2012.
Joshua Tree, Verenigde Staten.

Lake Havasu - Joshua Tree.

We waren alweer vroeg wakker. We hadden een mooi plekje op deze (bijna uitgestorven) camping. Aan het water! We konden vanuit ons bed over het water uitkijken! De zon was nog niet op. Dus bed uit, zwemspullen aan en naar het water. Buiten was het wel al warm maar het was uit te houden. Rond de 28 graden celcius maar nog zonder zon. Het water was ongeveer net ze warm. Maar na het zwemmen voelde het wel lekker. Met een zacht windje was het zelfs een beetje verfrissend! We hadden de camera’s meegenomen en konden zo ook de prachtige zonsopgang fotograferen en filmen.

De camping zelf, De Crazy Horse campground, was nogal vervallen glorie. Met goede bedoelingen waren zaken gebouwd, maar ook in verval geraakt. Maar voor 1 nacht was het goed te doen. Alleen toen ik in het toilet kwam was het opnieuw alsof je in een hete oven stapte. Dat gebouw was niet airconditioned en er was ook niets open! We hebben dus maar besloten om niet te douchen (we hadden toch al gezwommen) en de tanden bij de camper te poetsen.

En toen op naar Joshua Tree National Park. Een rit van ongeveer 2 uur en 40 minuten dwars door de woestijn. Eerst reden we nog langs een rivier met wat groen, maar na nog een tankbeurt voor de camper en het passeren van de grens tussen Arizona en Californie werd het allengs droger en droger. We moesten nog stoppen bij een controle post voor Agriculture. Het was niet helemaal duidelijk waarvoor alle auto’s hier moesten stoppen maar we hadden een gezellig praatje met de ambtenaar over campertochten in Amerika. Daarna werd het over een lange afstand erg saai. Kaarsrechte wegen waarbij je al mijlenver kunt zien waar je naar toe gaat, daarna een heuvel over en opnieuw hetzelfde beeld. En dan soms een paar vervallen huisjes . En die hebben allemaal brieven bussen langs de straat. En Natasha maakt er een sport van om die te fotograferen.

En toen dook eindelijk het dorpje 29 Palm Trees op. Dit dorpje ligt aan de ingang van het Joshua Tree National Park. De camping was wederom snel gevonden en ook het inchecken ging snel. Een leuk plekje met zelfs wat schaduw! De temperatuur hier is iets beter dan in Lake Havasu. Net onder de 40 graden. Na een snelle lunch zijn we weer eerst naar het informatie centrum van het park gereden voor informatie en een kaart van het park. En uiteraard voor, ja jullie raden het al, het Junior Ranger Programma voor Misha. Weer een boekje met opdrachten. Hij moest hier wel snel zijn want we hebben maar een halve dag. Aangezien het te warm was om meteen het park in te gaan en wandelingen te maken zijn we teruggegaan naar de camping. Er was een (overdekt) zwembad bij en daar hebben we een duik in genomen. Lekkere water temperatuur, vervolgens wat huishoudelijk werk zoals de was en wat rust.

Om 4 uur zijn we met de camper op pad gegaan het park in. Dat park is erg groot en er lopen een aantal wegen doorheen. Langs deze wegen zijn er een aantal punten waar je kunt stoppen en wandelingen maken. Het is hier heel erg rustig vergeleken met de andere parken. Waarschijnlijk te warm in deze tijd van het jaar. Het landschap is erg gevarieerd. Dan weer hele velden met de “Joshua Tree’s” een soort Yuca maar die erg veel op een boom lijkt. En daarna hele grillige rots formaties die soms gelijkenis vertonen met iets zoals bijvoorbeeld een doodshoofd of een hondekop. Er zijn daar ook campings in het park, zoals wij ook hadden in de andere nationale parken. We zijn over twee van die campings heen gereden. Helemaal leeg. Want je hebt daar geen electra. En je wilt daar niet zonder airco in een tentje of camper slapen. Overigens zijn die campingplaatsen veel mooier gelegen dan de onze hier. Maar wij kunnen de airco draaien!!!

Maar in totaal kregen we dit keer niet het “WOW” gevoel. Misschien komt het door de vermoeidheid of zijn we teveel verwend in die andere parken. Er is maar een bepaalde hoeveelheid “Moois” dat een mens kan opnemen in een bepaalde tijd. En dus zijn we terug gereden naar onze camping. Nog lekker even gezwommen in het overdekte zwembad en toen gegeten. En, het wordt vervelend, weer vroeg naar bed want we willen morgen ochtend toch nog de zonsopgang in het park bij de cactussen meemaken……..