14 juli 2015.
Lake Placid, Verenigde Staten.

Een dag Adirondack Mountains.

Vandaag een dag in de Adirondack Mountains. Het probleem in dit gebied is; waar ga je naar toe? Niet dat er niets te kiezen valt. Maar dit is het grootste National park van de USA. Meer dan 3000 meren en meer dan 30.000 mijlen rivieren. Dus hoe kies je dan een bestemming voor 1 dag!! In de ochtend na het ontbijt dus maar eerst familie beraad om een plan te maken.

We zijn eerst naar de dicht bij de camping gelegen High Falls Gorge gegaan. Dat zijn watervallen in de Ausable River die daar door een kloof lopen. Een korte maar hele mooie wandelingen langs de rivier met prachtige uitzichten op de watervallen. Er waren ook zogenaamde ‘glass bridges”, een stukje pad van glas waar je boven de waterval staat en door het glas in de diepte kijkt. Maar jammer genoeg was het glas te smerig om het echt te laten lijken. Na de waterval zijn we een tocht gaan maken naar het meren gebied.

Het eerste doel was het plaatsje Brant Lake aan het Brant Lake. De weg er naartoe was echt prachtig! Door onbewoonde gebieden en grote prachtige bossen en bergen. Natasha had ontdekt dat op de weg naar Brant Lake er een plaatsje was met de naam New Russia. Dus daar zijn we natuurlijk doorheen gereden. Het bleek een heel klein dorpje te zijn met gelukkig wel een bordje met de naam en een postkantoortje! Dus foto’s gemaakt en door naar Brant Lake. We dachten een toeristisch plaatsje te vinden aan een meer met de mogelijkheid om wat te zwemmen. Het dorpje stelde niets voor. Het meer was erg mooi maar niet erg vriendelijk voor toeristen. Prachtige huizen aan het meer met hun eigen strand maar bijna geen mogelijkheden om te parkeren.

Dus door naar de volgende bestemming; het plaatsje Hague (Den Haag?) aan het Lake George. Weer een prachtige tocht door bossen en over bergen. In het dorpje Hague herhaalde zich hetzelfde patroon als in Brant Lake. Rijdend langs het prachtige meer met geen mogelijkheid om te stoppen. Maar ineens zagen we een parkeerplaats met een strandje en plaats voldoende om onze camper te parkeren. Dus daar geparkeerd. Er stond een soort hokje bij waar het leek dat je daar moest betalen. Dus daar naartoe. Een wat oudere dame met een rood shirt met parking erop reageerde op mijn vraag of ik hier mocht parkeren. Nadat ik op het gevaarte had gewezen dat we wilden parkeren, zei ze onmiddellijk dat campers daar niet mochten parkeren! Dus ik meteen in de zielige mode door te zeggen dat we al een uur aan het zoeken waren en echt rust nodig hadden. Eerst leek het dat ze niet wilde toegeven, maar na wat heen en weer gepraat zei ze dat het mocht als we niet langer dan een uur zouden blijven en op het strandje zouden blijven zodat ze me altijd kon vinden!!!! Er stonden wat tafels met banken bij het strand en het was lunch tijd dus alles meegenomen om daar te lunchen. Toen we lekker zaten te lunchen kwam de dame in rood naar ons toegelopen, maar ze begon al op een afstand te roepen dat er geen problemen waren. Ze wilde gewoon een praatje maken. Nadat ze wat informatie had gegeven over het plaatsje Hague vertelde ze dat ze zelf ook een camper hadden gehad en begreep hoe moeilijk het is als je geen parkeerplaats kunt vinden!! Een hele vriendelijke en behulpzame dame!!

Aangezien het ietwat fris was en het water ook niet al te aantrekkelijk was zijn we niet gaan zwemmen en terug gereden naar de camping. Al met al nog een trip van anderhalf uur! Daar aangekomen zijn we een beetje lui geweest. Een paar uurtjes relaxen en niets doen. Daarna wat visjes op de BBQ (jammer genoeg niet zelf gevangen) met mais, gebakken aardappelen en uiteraard de paddenstoelen die Natasha gisteren gevonden had, en weer een 3 sterren maaltijd. Misha is nog even gaan zwemmen in het verwarmde zwembad op de camping. En heeft daar een paar kinderen ontmoet. Reuze gezellig.
Morgen op naar Canada!!!.