13 juli 2015.
Lake Placid, Verenigde Staten.

North Conway - Lake Placid.

Vanochtend waren we al om 7 uur wakker. En dus meteen de zwemkleding aan en in de rivier. Misha was het moedigst. Met nog een slaperig hoofd dook hij zo van een rotsblok af het koude water in. Hij was meteen klaar wakker. Wij deden het wat rustiger aan. Maar heerlijk!! Daar kan geen douche aan tippen.

Na het ontbijt zijn we meteen vertrokken. We hadden een lange weg te gaan. Zo’n 300 km. We zijn eerst nog even gestopt om de dorstige camper weer van wat drinken te voorzien. Ik rijd de tank nooit leeg, niet verder dan een kwart en dan gaat er ongeveer 120 liter in. Gelukkig is de benzine hier niet zo duur. Ongeveer € 0.70 per liter. Een grove calculatie toont een verbruik van 29 liter/100 km! Oftewel € 0,41 per km!

De weg door de White Mountains was prachtig. Prachtige natuur en tussen de bergen door. Daarna kwamen we weer op een autobaan en al snel passeerden we de grens tussen New Hampshire en Vermont en konden we weer een staat aan ons lijstje toevoegen. We wisten dat langs deze autobaan de ijsfabriek van Ben & Jerry was. We hadden gelezen dat je daar een rondleiding kon krijgen en een gratis ijsje. Echter toen Natasha zei dat ik de afslag naar de fabriek moest nemen was het te laat. Bij deze afslag moest het doorgaande verkeer op de linker baan en het afslaande verkeer op de rechterbaan en er tussen in allemaal paaltjes. Dus met geen mogelijkheid kon ik nog afslaan. Dus de volgende afslag en dan keren. Maar die bleek zo’n 25 km verderop. En 50 km omrijden voor een ijsje….????? Dan maar niet.

Maar dat kwam de stemming in de auto niet ten goede. Gelukkig hadden we nog leuke dingen in het vooruitzicht. Tussen de staat Vermont en de staat New York, waar onze bestemming Lake Placid in ligt, ligt een langgerekt meer Lake Champlain. Je kun er omheen rijden maar dat kost erg veel tijd. Wij hadden gekozen om met de veerpont over te steken van Burlington naar Port Kent. Toen we in Burlington aankwamen was het perron naar de boot helemaal leeg. De boot; net weg dus???? Nee we hadden geluk de boot was klaar voor vertrek en we konden er nog net bij. Achter een andere Cruise America camper. De volgende boot was pas over ander half uur!. En we stonden maar net op de boot en hij begon al te varen.

De overtocht duurde ongeveer een uur en was heel rustig. Zo konden we even uitrusten en de lunch nuttigen. In Port Kent konden we vlot van de boot en onze tocht vervolgen. Al snel kwamen we bij een splitsing en ik had niet goed op mijn Tomtom gelet. Ik moest links aanhouden maar ik ging rechtdoor. De Tomtom gaf meteen aan dat ik wat verderop naar rechts kon dus geen probleem. Nog voor dat we op de goede weg kwamen, passeerden we een brug en zagen een prachtige waterval!!! Ik kon de camper nog net na de brug op een parkeerplaats sturen. En gauw terug. Inderdaad een prachtig uitzicht op een waterval. Dit bleek de Ausable Chasm te zijn, een soort canyon met watervallen van de Ausable River. Er was een visitor center vlakbij en het bleek dat je er wandelingen kon maken langs de rivier met ook een soort rafting erbij. Dat klonk heel aantrekkelijk maar gezien de tijd…….! Uiteindelijk zijn we toch maar doorgereden met het idee dat we altijd morgen nog terug kunnen komen.

Bij de Camping (Lake Placid/Whiteface Mtn KOA) hebben we ingecheckt en ons plaatsje bekeken. Weer een mooie camping midden in het bos. Alleen geen riviertje langs onze plaats. We zijn meteen weer doorgereden naar Lake Placid. Dit dorpje is bekend van de winterspelen in 1980. Er zijn nog wat overblijfselen van zoals sporthallen. Het is een gezellig klein dorpje met wat winkels. Parkeren was niet eenvoudig maar lukte uiteindelijk toch over 3 plekken heen. Het eerste wat we zagen was een zaak van Ben&Jerry ijs! Dat kon natuurlijk niet missen. Een heerlijk ijsje gekocht. Na wat gewinkeld te hebben nog even door naar een supermarkt, dit keer een Hannaford, Nog wat inkopen en terug naar de camping.

Sinds we de kust verlaten hebben, komen we al elke keer bordjes tegen die waarschuwen voor “Moose Crossing” (overstekende Elanden). En we mopperen al de hele tijd dat er geen enkele “Moose” wil oversteken. En nu sprong er ineens vlak voor de auto een reetje over de vangrail. Gelukkig kon ik voldoende afremmen en roepen “Natasha”. Zodat ze uiteraard ook een foto kon maken. Geen “Moose” maar in ieder geval iets!

Dit keer geen BBQ maar een maaltijd met “meatbals without meat”. En dit samen met spaghetti. Bij het arrangeren van de tafel en stoelen stootte Misha nog even de spaghetti van de tafel. En zoals altijd viel de pan ondersteboven op de grond. Gelukkig hadden we nog wat extra en kon de maaltijd alsnog geserveerd worden. Het smaakte heerlijk. Vlak bij de camping is nog een waterval en Natasha en Misha zijn daar nog naar toe geklommen. Masha is gaan douchen en ik ben aan het verslag gaan werken. En Natasha en Misha kwamen terug met …………………..paddenstoelen. 2 prachtige eekhoornbroodjes en nog een paar andere. Dat wordt de maaltijd van morgen!!!!