8 juli 2015.
Cape Cod, Verenigde Staten.

Een dag Cape Cod.

Vandaag de dag van de walvissen!. In Nederland hadden we al een “Whale watching tour” geboekt. Deze is om 10:30 en we moeten om 10 uur in Provincetown zijn waar de boot vertrekt. Provincetown ligt op het uiterste puntje van Cape Cod, zo’n uurtje rijden van onze camping.

We wilden daar wat eerder zijn omdat we ook de camper ergens moesten parkeren. We hadden wel op internet gezien dat er veel parkeer terreinen waren maar je weet maar nooit. Dus vroeg op, ontbijten en op pad. In Provincetown aangekomen reden we regelrecht op de parkeerplaats af bij de pier waar de boot vertrekt en er was nog veel plaats! Echter…….de man van de kaartjes vertelde dat hij geen campers accepteerde!!! Op de vraag waar ik dan wel kon parkeren zei hij dat hij er maar 1 wist en dat was ongeveer die richting op, en hij zwaaide zo'n beetje met zijn hand. Ik vroeg nog of ik dan de parkeerplaats op mocht om een rondje te maken en er weer af te gaan aangezien er inmiddels auto’s achter ons stonden die ook wilden parkeren. Nee dat mocht niet ik moest maar keren. En dat valt niet mee met zo’n gevaarte van zo’n 10 meter lang!. Maar dankzij mijn moedige echtgenote lukte dat toch. Zij sprong de auto uit en dirigeerde de auto’s achter ons om achteruit te rijden en gaf vervolgens mij aanwijzingen hoe te keren in zo’n smalle straat.

Daarna door zeer smalle straatjes in de ongeveer aangegeven richting. Totdat we op een wat grotere weg kwamen. Ook hier weer een parkeerplaats met een bordje: “parkeren $ 10 maar geen Campers!”. Iets verder weer een bordje: “Parkeren $10” en niets over campers. Natasha uit de camper en erop af. Maar er was niemand te bekennen. Naast deze vrij klein parkeerplaats was een soort snackbar dus daar meer eens gevraagd. Een aardige dame vertelde Natasha dat we bij een “Liquor shop” dichtbij moesten betalen. Dus daar naartoe. Het personeel daar was slechts vaag op de hoogte maar bereid om ons nummerbord te noteren en het geld te innen en dan konden we parkeren. We merkten nog op dat we een nogal lange camper hadden en misschien het dubbele moesten betalen maar dat was niet nodig. HOERA we hadden een parkeerplaats.

Dus de camper geparkeerd en hollen naar de boot. Daar waren we precies op tijd en konden direct aan boord. Nadat we vertrokken waren en buiten de Cape Cod baai waren zagen we meteen de eerste walvis!!!! Wat een prachtig gezicht! Eerst die fontein van water en dan die gigantische rug uit het water. Even later een moeder met een jong die tegelijk uit het water kwamen. Maar foto's maken was nog een ander verhaal! Je moet aan de goeie kant staan en dan nog vooraan! Maar dankzij de vele foto's die Natasha heeft gemaakt zijn er toch een paar goeie bij.

In het 1e uur hebben we al gauw zo’n 10 tot 15 walvissen gezien. En sommigen lieten ook hun prachtige staart zien als ze naar beneden doken. En toen hield het een beetje op. In het 2e uur hebben we nog nauwelijks iets gezien. Maar we waren al uiterst tevreden. Van te voren hadden we gezegd dat we met 1 walvis al zeer tevreden zouden zijn!!

Na afloop moest er geluncht worden en het kon natuurlijk niet anders dan dat het kreeft moest zijn. Cape Cod is beroemd voor zijn kreeft en krab. Natasha een “Broodje kreeft” en ik Pasta met kreeft. Erg lekker. De kids hielden het bij een meer simpele lunch. Masha een BLT sandwich (bacon, lettuce and tomato) en Misha Chicken Wings, die kwamen met een lekkere terayaki saus.

Provincetown word in Amerika ook wel “Gay town” genoemd. Er wonen veel homo’s en dat trekt ook weer veel homo’s als toerist aan die hun vakantie daar doorbrengen. Het is dan ook een genot om al die mensen te bekijken die door de straatjes paraderen. Veel mannelijke en vrouwelijke stelletjes hand in hand en zeer uitbundig gekleed.

Het is een klein gezellig plaatsje met een leuke winkelstraat met veel artistieke winkeltjes. We zijn nog even door de winkelstraat gewandeld en hebben een ijsje gegeten om af te koelen want het was erg warm en benauwd. Er was onweer voorspeld en daar zag het ook naar uit. Daarna zijn we nog even langs de lokale supermarkt gegaan om wat inkopen te doen en weer terug naar de camping.

Daar hebben we een “lichte” maar heerlijke maaltijd gemaakt met couscous salade en boven het vuur gegrilde worstjes. Aangezien het vuur toch brandde konden er ook nog wat marshmallows worden gegrild. De avond besteed aan het schrijven van verslagen bij het kampvuur tot de ogen dichtvielen.