7 juli 2015.
Cape Cod, Verenigde Staten.

Mystic - Cape Cod.

Na een redelijk goede nachtrust werden we rond 6:00 uur wakker. De camping was nog in volle rust. Het weer was nogal mystiek, heel warm en mistig, wat goed bij de naam van de plaats paste.

Na het ontbijt zijn we nog wat over de camping gewandeld. Er stonden van die gigantische campers. Complete bussen met dan nog een hele grote SUV erachter gekoppeld. De camping was erg mooi. Heel ruim met veel groene velden en deels in het bos.

Eerst wilden we nog naar Mystic Seaport rijden, een soort open lucht museum over het oude Amerika, maar gezien de entree prijs van totaal 100 euro, leek dat toch wat veel voor een bezoek van een uurtje. Dus op weg naar Cape Cod, een trip van ongeveer 3 uur. Dit keer ging de reis voorspoedig zonder lage bruggen.

Cape Cod is een schiereiland, gescheiden van het vaste land door een kanaal. Er zijn 2 bruggen over het kanaal die naar het schiereiland leiden. Rijdend langs het kanaal was er een viewpoint waar we gestopt zijn en de lunch hebben genuttigd.

We zijn eerst de camping voorbij gereden naar de Atlantic White Cedar Swamp Trail, een wandeling van een mijl (1.6 km) door het moeras maar dan wel aangelegd met houten paden. Dit is ook dicht bij Marconi Beach. Dit is de plaats waar Marconi met een gigantische antenne het eerste draadloze contact maakte met Europa. De wandeling was wel grappig. Het uitzicht bij Marconi Beach was geweldig. Jammer genoeg was het niet mogelijk om bij het eigenlijke strand te komen aangezien dat zo’n 30 meter lager ligt.

Daarna naar de camping (Shady Knoll campground) waar we rond een uur of 3 waren. Aangezien die dicht bij de Cape Cod baai ligt vroegen we uiteraard hoe we bij het strand konden komen. Dat was ongeveer een mijl. En het was mogelijk met de camper omdat er een parkeerplaats is. Dus hebben we maar eerst ons plekje bekeken en na dat goedgekeurd te hebben, weer op naar het strand.

De parkeerplaats was niet erg groot maar toch konden we de 10 m lange camper een plekje geven. En daarna dus even heerlijk gezwommen.

Terug bij de camping het kampvuur aangemaakt en daarop lekkere hamburgers gebakken. Samen met een heerlijke pasta salade en een koele rosé was het weer smullen geblazen. Misha had nog wat spul gekocht dat je op het vuur kon gooien en dat gaf een prachtig effect met groene en blauwe vlammen. Misschien kwam het door de rosé maar toen ik aan mijn verslag wilde werken vielen toch de ogen dicht.