2 augustus 2015.
New York, Verenigde Staten.

Een dag New York 5.

Vandaag wilden we een zondag doorbrengen zoals een New Yorkse familie dat doet op een warme zomer zondag!

Dus lekker uitgeslapen en rustig ontbeten. En toen een lange metro tocht naar Brighton Beach. Brighton Beach heeft een prachtig lang en breed zandstrand. En daar is ook op Coney Island het beroemde Luna park!!! En dit gebied is een complete Russische nederzetting. Toen we uit de metro stapten zagen we meteen de tweetalige teksten op de winkeltjes en restaurants. Engels en Russisch! We hadden afgesproken met een dame waar Natasha contact mee heeft. Ze is een klasgenoot van Alexander, de broer van Natasha, maar woont al 25 jaar in Amerika. Ze had via email al vele tips gegeven voor ons bezoek aan New York.

Ze stond al samen met haar man op ons te wachten bij het metro station. We zijn gezamenlijk over de km lange boardwalk gewandeld langs het strand. Het was al erg warm. Ze vertelden het verhaal waarom dit gebied zo Russisch is. Begin 1990 was dit gebied volledig verpauperd en daarom erg goedkoop. Toen kwam er een geëmigreerd Russisch gezin hier wonen. Toen er meer Russische emigranten kwamen vestigden ze zich allemaal hier. Nu is het een peperduur gebied waar nog altijd veel Russen wonen.

We zijn een stuk doorgewandeld en op een terras neergestreken voor een biertje en een klein hapje. We waren heel dicht bij het luna park, een beroemd pretpark aan het strand. Met onze New York passen konden we daar 4 uur gratis in. Alleen voor de meest “thrilling” attracties moest je extra betalen. Normaal kost de entree $ 40, en zonder de passen hadden we dat niet uitgegeven voor een uurtje pret. We hebben afscheid genomen van het echtpaar en hebben onze entree passen opgepikt.

Misha amuseerde zich prima met de attracties. Masha vond de games wat leuker. En wij hebben genoten aan een bar met een biertje en clams. Clams zijn een soort kleine oesters. Heel lekker. Het is grappig dat je aan zo’n bar aan de boardwalk wel bier mag drinken maar als je zo’n 5 meter van de bar vandaan loopt dan kun je een boete krijgen. Gekke alcohol wetten! We hebben een uur of 2 in het luna park doorgebracht maar waren toen zo oververhit dat we naar het strand zijn gegaan om een duik te nemen. Was het in de ochtend nog redelijk rustig, het was inmiddels een drukte van belang. Op de boardwalk wandelden veel mensen en er waren orkesten aan het spelen, op het strand kon je over de hoofden lopen.

Het oorspronkelijke plan was om langer op het strand te blijven en daar een picknick te houden. We hadden goede herinneringen aan de picknick op het strand van Los Angeles. Maar het zag er naar uit dat het drukker en drukker werd. En ook meer en meer lawaaiig. Niet echt een omgeving voor een gezellige familie picknick.

We zijn met de metro teruggegaan naar Manhattan en hebben in de buurt van het hotel wat eten gekocht wat we op de kamer hebben opgegeten.

En daarna ingecheckt voor de vlucht van morgen en begonnen met inpakken! Een rustige laatste avond in New York!