6 juli 2015.
Mystic, Verenigde Staten.

Newark - Mystic.

Ondanks het tijdverschil hebben we redelijk geslapen. We probeerden nog om tv te kijken (de WK dames voetbal finale USA-Japan). Maar toen vielen de oogjes rond half 9 toch dicht.

Natuurlijk werden we na middernacht elke keer wakken maar we konden toch doorslapen tot ongeveer 7:00 uur. We hadden vanuit Nederland al gebeld en afgesproken dat de taxi die ons naar de camperverhuurplaats zou brengen rond 9 uur zou komen. Na een lekker ontbijt van Starbucks (in de hal van het hotel) hebben we uitgecheckt. En rond 10 voor 9 stonden we klaar bij de voordeur van het hotel.

Er stond een mooie witte BMW X3 voor de deur maar we dachten dat die te mooi was om een taxi te zijn. Tot de chauffeur het raampje open deed en vroeg of we naar Cruise America moesten. Dus dat was onze taxi. De chauffeur kende alleen niet zo goed de weg. En geen navigatie. Alleen een telefoon met Google Maps die hij in zijn rechterhand hield tijdens het rijden.

Na zo'n minuut of 10 passeerden we opnieuw ons hotel. Toch ergens verkeerd gereden. Daarna ging het goed en rond 10 uur waren we bij de camper verhuur. Daar ging alles redelijk vlot. Er was 1 familie voor ons voor een camper en daarna waren wij aan de beurt en rond 11 uur waren we klaar voor vertrek.

Naast het verhuur bedrijf zat gelukkig al een liquor shop (waar je wel bier en wijn kan kopen, iets dat in New Jersey in de supermarkt niet mag) en daarna op naar Wal-Mart voor de eerste inkopen, nog even geluncht bij Subway en daarna nog even naar A&P voor de verse groenten en fruit en rond 15:00 uur op weg.

Na wat gewissel van Highways dacht ik al op de grote weg langs de kust richting Mystic te zijn. Echter de Tomtom was toch weer slimmer en vertelde dat ik van deze autobaan af moest. Dus ik nam de afslag en zag op het laatste moment het bordje dat deze afslag alleen voor personen wagens was direct gevolgd door een bord met de knipperende tekst dat mij vertelde dat ik te hoog was en moest stoppen. De brug was 2,80 m terwijl mijn camper 3,75 m was!

Er begon meteen ook een auto achter me hevig te toeteren. Dus maar gestopt. De auto achter ons stopte ook en zei dat er verderop een brug was waar ik niet onderdoor kon. Even verder op stond een bord dat ik 911 moest bellen voor assistentie. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg als antwoord dat er een politie zou komen om me te helpen. Even daarna stopte er weer een auto. De aardige meneer vroeg of hij kon helpen. Na het verhaal uitgelegd te hebben vroeg hij, met veel gevoel voor humor, of ik mijn camper in een cabriolet wilde veranderen. Maar hij bood aan te helpen. Er was namelijk nog een afslag voor die te lage brug. Hij zou ons weer op de route brengen en hij zou zwaaien als hij af zou slaan.

Zo gezegd zo gedaan maar op een gegeven moment ging het toch fout. Hij sloeg af en ik dacht dat hij zwaaide. Natasha riep nog dat ik hem moest volgen maar het was al te laat. Dus maar door, zonder die aardige meneer.

Gelukkig hadden we de weg met de lage brug al verlaten. Dus maar weer de Tomtom gevolgd. Resultaat ik kwam op een weg waar het maximum gewicht 4000 lbs (1800 kg) was en dat is ook niet zo handig met een camper van ruim 6000 kg. Dus maar weer terug.

Uiteindelijk zijn we na wat omzwervingen met 1 uur vertraging op de camping (KOA Mystic) aangekomen en daar uiteraard een heerlijk biertje genomen.

Intussen hebben we in 1 dag al 3 staten van de USA gedaan. Vertrokken in New Jersey, vervolgens door de staat New York en nu zijn we in Connecticut. Morgen door naar Cape Cod!