18 juli 2015.
Prince Edwards, Canada.

Ottawa - Prince Edwards.

Na de lichte regen die we al in de middag gisteren hadden, begon het in de avond echt flink te regenen. Dus konden we voor het eerst niet buiten eten en moest dat in de camper gebeuren. De camping zelf viel ons echt enorm mee. Je weet echt nooit als je online boekt. Het was in een groot bos. In een bos staan als het regent is een nadeel omdat het nog zo lang na regent. Maar we hebben heerlijk geslapen. Na het ontbijt zijn we eerst naar een dichtbij gelegen shopping mall gereden. Eerst nog wat inkopen gedaan bij een lokale supermarkt. Net daarnaast was ook een Wal-Mart. Maar dat was weer zo’n Wal-Mart waar ze geen verse groenten, fruit en vlees hadden. We zijn er toch gaan winkelen en hebben daar een Ipad voor Misha gekocht. Hij heeft die nodig voor school en die was hier in Canada goedkoper dan in Nederland. Het was wel grappig dat een man die in die afdeling werkte ons vroeg waar we vandaan kwamen. En hij begreep niet waarom je vanuit Europa naar Canada zou komen want alle Canadezen gingen naar Europa. Uiteindelijk wilde hij nog een deal maken door voor volgend jaar zijn huis aan te bieden als hij dan ons huis in Nederland mocht gebruiken. Dat hebben we toch maar vriendelijk afgewezen.

Eerst nog even geluncht, lekkere chicken wings uit de supermarkt die nog warm waren, nogmaals een tankbeurt voor de camper en toen op weg naar Prince Edwards. Ik had via een collega uit Canada gehoord dat dit een mooi resort was en we moesten een tussenstop hebben tussen Ottawa en de Niagara Falls omdat dit een te lange trip was voor een dag. Prince Edwards ligt aan het gigantische Lake Ontario, dat de grens vormt tussen Canada en de USA. Het eerste deel van de route was nog niet zo interessant. Nog zo vlak als Nederland met een soort lage bebossing en nauwelijks dorpjes. Toen we in de buurt van Kingston kwamen werd het wat meer heuvelachtig. We hadden nog gepland om in de buurt van Kingston de sluizen te bekijken van dezelfde Rideau River/kanaal die we ook in Ottawa gezien hadden. Maar we wisten niet precies waar we van de autobaan af moesten en hebben dat dus gemist. Na de autobaan te hebben verlaten en via een aantal binnenwegen in het Provincial Park Prince Edwards en eindigden tot onze verassing in een soort file! Het bleek dat dit de entree naar het park was waarin ook onze camping gelegen was (Sandbanks campground in het Ontario Provincional Park). Omdat we de camping gereserveerd en betaald hadden hoefden we geen “permit’ te kopen en het bleek dat je daar meteen incheckte voor de camping en zo door kon naar de plaats. Dat was nog wel even wat zoekwerk maar na wat rijden door bossen en open plaatsen vonden we onze plaats in een soort hoog grasveld.

Het weer was ook weer volledig veranderd. Het was erg zonnig en zo’n graad of 28. Dus de boel gauw geïnstalleerd, zwem kleding aan en naar het strand van Lake Ontario. Er was een groot openbaar strand met mooi zand maar dat was wat verder weg. Dus zijn we bij een soort kiezelstrandje gaan zwemmen. Het water was heerlijk. Een beetje fris maar dat is juist goed na zo’n trip. Er stonden daar in het bos huizen. En op een gegeven moment kwam er een man die ons vertelde dat dit een privé strand was. Aangezien we toch al gezwommen hadden, zijn we maar opgestapt en nog wat doorgelopen naar het Visitor center. Maar dit was al gesloten. Terug bij de camper een vuurtje gestookt en wat vlees en courgette geBBQ’ed. En met een lekkere macaroni salade weer heerlijk gesmuld!

Daarna hebben we nog even de voorruit van de camper gewassen zodat Natasha weer heldere foto's kan maken. Op het kampvuurtje nog wat marshmallows geroosterd. En toen de schemering in inviel werden we verast door ongelofelijk veel vuurvliegjes in het gras! Een heel mooi gezicht al die knipper lampjes!!! Jammer genoeg werden we bij het bewonderen van dat moois ook opgegeten door de muggen, of waren dat diezelfde vliegjes??? En zo was er alweer een vakantie dag omgevlogen!!! Op deze camping is er geen wifi dus zal het even duren voordat dit verslag opgeslagen kan worden.