26 juli 2015.
Atlantic City, Verenigde Staten.

Washington - Atlantic City.

Het oorspronkelijke plan voor vandaag was om vanuit de camping bij Washington naar de kust te rijden naar het plaatsje Lewes. Vandaar kun je met een ferry oversteken naar Cape May en dan nog een stukje langs de Atlantische kust naar de camping bij Atlantic city. We hadden Atlantic City als laatste stop gepland voor de trip terug naar een camping dicht bij de camper verhuurder in New Jersey. Ik had de ferry overtocht vanuit Nederland geboekt met een vertrek om 11:45. En je moest er een uur van de voren zijn om in te checken. Maar de trip naar Lewes bleek, volgens de Tomtom, zo’n 4 uur te duren! Na wat familie beraad hadden we besloten om de ferry tocht te annuleren en het wat rustiger aan te doen. De route via Baltimore, Philadelphia naar Atlantic City is ongeveer 3,5 uur.

We werden rond achten wakker. Nog even de verslagen afgemaakt en on line gezet. Na het ontbijt de boel ingepakt en afscheid genomen van onze aardige buren, die vandaag ook naar huis gingen. Nog wat adressen uitgewisseld voor foto’s. En de buurman bood nogmaals aan om over een paar jaar een huizenruil te doen voor de vakantie. Wij een paar weekjes in hun huis in Atlanta en zij in ons huis in Almere. Toch iets om over na te denken! We zijn nog even gestopt bij de supermarkt “Shoppers” om de laatste keer een paar inkopen te doen. Dat is altijd zo’n moment waarop je je realiseert dat het camperleven bijna over is. Want je kunt bijna niets meer kopen en moet ook die heerlijke steaks laten liggen!

De tocht vanuit Washington ging redelijk voorspoedig. Wel tol wegen maar je kon tenminste cash betalen. Echter rond Baltimore was het erg druk en ging het soms langzaam. Tussen Baltimore en Philadelphia was een ongeluk gebeurd en dat heeft ons zeker 45 minuten gekost. De route ging ook dicht langs Philadelphia. We kwamen langs het vliegveld en daarna een dubbeldeks brug over waarbij we de skyline van Philadelphia konden bewonderen. Voordat we bij Philadelphia kwamen zijn we nog een stukje door de staat Delaware gereden om daarna via Pensylvania terug te komen in New Jersey. Als we DC (District Columbia) meetellen, staat de teller nu op 20 overschrijdingen van een staatsgrens en in totaal 13 verschilende staten.

Eenmaal op de Atlantic City expresway ging het snel. In totaal duurde het zo’n 5 uur. De camping hadden we snel gevonden (Chestnut Lake RV Campground). Een mooie camping in de natuur met een zwembad. Niet erg druk. De dame bij de check in was erg vriendelijk en behulpzaam. We hadden geen zin om verder vandaag nog iets te ondernemen. Alleen even lekker gezwommen en de camping verkend. Het is ook hier erg warm. Maar wel met een heerlijke verkoelende wind van de oceaan. We wilden nog wel voor de laatste keer een kampvuurtje stoken. Maar we hadden nog maar 2 blokjes hout. Misha was nog naar het kleine kampwinkeltje gelopen om hout te kopen maar dat hadden ze niet. Ze zeiden dat een km terug op de weg je hout kon kopen. Maar we hadden geen zin om nog met de camper op pad te gaan dus dan maar een klein vuurtje. Echter even later kwam een dame, die ook op de camping werkt en bij het inchecken in de receptie was, naar onze plek gelopen. Ze had wel een vuurkorf en nog hout dat ze niet nodig had. En dat mochten we wel gebruiken. Wat een behulpzaamheid!!

Het diner bestond uit spullen die we nog in voorraad hadden, een specialiteit van Natasha. En het smaakte overheerlijk.

Toen het vuurtje aangemaakt, waarschijnlijk voor de laatste keer deze camper trip, en bij het vuur nog een verhaal gedicht. Echter hier geen wifi dus het on line plaatsen zal nog even moeten wachten.