12 juli 2015.
North Conway, Verenigde Staten.

Een dag in de White Mountains.

We hadden grootse plannen. Om 6 uur opstaan en dan heerlijk zwemmen in het riviertje. Het was echter al bijna 8 uur voordat we wakker werden. Maar geen probleem toch nog even gezwommen en daarna ontbijt. En toen op pad door de White Mountains. We zijn eerst naar de Wild Cat Mountain gegaan. Dat is een wintersport gebied maar uiteraard niet in deze tijd.

We hebben eerst de Zip rider gedaan. Je gaat met een stoeltjes lift naar boven en dan……………… in een soort harnas aan de kabel met een noodgang naar beneden. Zo’n ding gaat ongeveer 50 km per uur!!!! Best spannend! Eigenlijk viel de rit, die maar een paar minuten duurde, best wel mee. Alleen aan het eind zit er een enorme veer die je opvangt. En dat is wel even heftig. Maar we hebben het met zijn allen overleefd.

Vervolgens zijn we met de kabelbaan naar de top van de Wild Cat Mountain gegaan. Lekker rustig. Vanaf de top had je een prachtig uitzicht over de omgeving en kon je heel mooi de Washington Mountain zien. Dat is de hoogste berg in de omgeving, ongeveer 2000 meter hoog. Toen weer met de kabelbaan naar beneden en op ons gemak een biertje gedronken op het terras. Maar Misha wilde natuurlijk toch nog een keer in de Zip Rider. Dus samen met papa nog een keertje.

We hebben lekker in de camper de lunch genuttigd (toch wel makkelijk om je hotel bij je te hebben) en langzaam terug naar de camping. Onderweg zijn we nog gestopt bij Glen Ellis Falls, een hele mooie waterval van zo’n 20 meter hoogte.

Het parkeren daar was ook een ervaring. De parkeerplaats was niet erg groot maar gelukkig was er een plek waar ons gevaarte wel kon staan. Maar er werd aangegeven dat je alleen mocht parkeren met een “Recreation pass”. En hoe kom je daar weer aan? Dat werd snel duidelijk. Er stond een bord waarop alles beschreven was. Je moest een envelopje trekken, daar je gegevens en datum op invullen, een deel afscheuren en in de auto leggen, 3 dollar in het envelopje stoppen en in een brievenbus gooien. Een geweldige “parkeermeter”!!! En zo gezegd, zo gedaan. En op naar de waterval.

Een kleine wandeling van ongeveer een kilometer maar dan wel naar beneden. Heel leuk om langs het riviertje te wandelen en aan het einde de beloning van een prachtige waterval. Daarna uiteraard weer omhoog naar de parkeerplaats.

Onderweg naar de camping passeerden we nog het dorpje North Conway en daar zijn we nog gestopt. Een heel leuk dorpje met veel winkeltjes en restaurants. Na het winkelen nog een ijsje (of zeg maar ijs want het was een enorme bol!!!) gegeten en eindelijk toch terug naar de camping. Daar wachtte ons het heerlijk verfrissende water van het riviertje waar we meteen zijn ingedoken.

Uiteraard de BBQ weer aangestoken, wat lapjes erop en heerlijke rijst met groente erbij. Weer een geweldige dag!!!!