7 juli, 2019
Almere, Nederland.

Nog wat fietsen en naar Almere.

We hadden maar een halve dag want we moesten weer rond 18:00 in Almere zijn om Misha op de halen. Maar toch waren we weer genoodzaakt het rustig aan te doen want we moesten opnieuw naar de receptie. We moesten af rekenen en meteen even vragen tot hoe laat de camper mocht blijven staan.

Het was opnieuw prachtig weer en na een rustig ontbijt zijn we gaan uitchecken. Gelukkig was het geen enkel probleem als de camper tot de middag bleef staan. We hadden opnieuw een fietstocht uitgezet maar deze keer de andere kant op richting het Albert kanaal. Maar eerst nog een stukje terug naar Halveweg waar we gisteren ook al naar toe waren gefietst. Het viel ons opnieuw op dat er langs de weg erg veel huizen te koop werden aangeboden waarvan er al een aantal leeg stonden en erg verwaarloosd waren. Daarentegen werd er op diverse andere plaatsen weer driftig gebouwd!

Op de weg naar Halveweg hadden we gisteren een uitkijktoren gezien en daar zijn we gestopt. De uitkijktoren Wijers ligt aan de “Kleinen Vijver”. Het is een opvallend bouwwerk van 15 meter hoog en het geeft een mooi uitzicht. Na deze klim zijn we verder gegaan richting Halveweg en vervolgens zijn we toen via de Vrunweg richting het kanaal gefietst. Natasha had langs deze weg nog een kasteel ontdekt waar we even wilden kijken. Dit viel echter tegen. Het was wel een mooi kasteel maar het lag ver van de weg af en je kon er niet bijkomen.

Vlak bij het kanaal kwamen we nog langs het domein Bovy, een groot natuur en recreatie gebied. Bij dit gebied zagen we een parkeerplaats dat tevens een camper plaats is en waar je gratis kunt staan! Daarna zijn we een stukje langs het kanaal gefietst tot we bij een brug kwamen. Het was onze bedoeling om over deze brug nog een stuk verder te fietsen maar de boel was opgebroken en de brug afgesloten. We zijn teruggefietst door het prachtige natuurgebied tot we weer bij de meren kwamen en weer de uitkijktoren zagen staan.

Bij de camping aangekomen hebben we nog eerst de lunch genuttigd en daarna opgeruimd en ingepakt. De weg terug naar huis ging erg voortvarend en binnen 2 uur waren we weer thuis, op tijd om Misha van zijn trip op te halen.