26 oktober 2019
Almere, Nederland.

Vervroegd naar huis.

Gisteren hadden we een telefoontje van Misha gehad. Zijn scooter was kapot! Dus besloten we om een dag eerder dan gepland naar huis te gaan.

Na het ontbijt hebben we alles ingepakt en de camping betaald en zijn we naar Oosterbeek, naar het Airborn museum, gereden.

Het vinden van het juiste adres bleek nog even een probleem aangezien de Tomtom ons de tuin van het museum instuurde. We hadden gelezen dat je op het parkeerterrein van restaurant Klein Hartenstein kon parkeren. Maar dit bleek een erg kleine en volle parkeerplaats te zijn. Gelukkig vonden we een stukje verderop, in de woonwijk, alsnog een plaats voor de camper.

Het bezoek aan het museum viel ons wat tegen. Het museum is gevestigd in Villa Hartenstein. Deze Villa diende tijdens de slag om Arnhem als hoofdkwartier van de Britse luchtlandings troepen.

Het gebouw is wat uitgebreid en het museum is verspreid over diverse etage’s en daardoor een beetje rommelig. Het legt de nadruk op de beleving van de oorlog tijdens de slag om Arnhem.

Na een klein uur hadden we het wel gezien en begonnen we de reis naar huis. Maar inmiddels hadden we bericht gekregen van Misha dat de scooter weer was gerepareerd, de zon scheen, en het was nog vroeg! Dus waarom nu al naar huis?

Dus op de A30, net boven Ede, zijn we weer afgeslagen naar de Ginkelse hei. Net buiten Ede vonden we een mooie parkeerplaats in het bos waar we de camper konden parkeren. Er waren picnic plaatsen in het bos waar we van onze lunch en de natuur hebben genoten.

Daarna de fietsen van de camper en zo hebben we nog een mooie tocht kunnen maken van ongeveer 13 km!!

En toen was het genoeg. We hebben de fietsen weer op de camper gezet en zijn rustig, via Putten en Nijkerk vanwege file’s op de A1, naar huis gereden.

Het waren een paar mooie dagen en we zijn er zeker van, ook hier komen we nog wel een keer terug.