25 augustus, 2019
Warmenhuizen, Nederland.

Door de Schoorlse duinen en naar het strand.

Het beloofde weer een prachtige dag te worden. Er werd al weer een nieuwe hittegolf voorspeld met temperaturen boven de 30 graden. Toch was het fris toen we opstonden en het gras was nat. Maar er was plek genoeg om een plaatsje in de vroege ochtendzon te vinden waar we ons 1e kopje koffie konden drinken. We hadden bij de receptie broodjes en croissants besteld en die konden we pas om 8:30 ophalen dus voor ons een rustige ochtend.

Ik had een fietsroute gepland door de Schoorlse duinen naar het strand in Bergen aan Zee (ongeveer 15 km) en dan via Bergen en Schoorl terug naar de camping (nog 15 km).

De rit begon weer door de landerijen en vervolgens door de prachtige Schoorlse duinen. Wat een mooi gebied. Het is veel meer heuvelachtig dan in Scheveningen en samen met de prachtig bloeiende heide was het onvergetelijk. Op een deel van de route in het bos begon Natasha plots te gillen! Ze zag allemaal bekende paddenstoelen langs het fietspad!!! Dus om de haverklap moest er gestopt worden om te kijken en uiteraard te plukken. Gelukkig hield ze zich een beetje in en konden we toch vorderen richting zee.

Het was wel erg druk op de fietspaden. Veel toeristische fietsers maar ook veel van die pelotons met mannen die met een waas voor de ogen je bijna ondersteboven fietsen en je de indruk geven dat ze het fietspad hebben gereserveerd. En met het schreeuwen van "Pas op, Pas op" vinden dat je maar vrij baan moet maken.

Gelukkig kwamen we heelhuids in Bergen aan Zee bij het strand waar het een gekkenhuis was. Veel auto's die op de smalle straatjes probeerden alsnog een parkeerplekje te vinden en enorm veel fietsers die hun fiets probeerden te stallen. Het lukte ons om de fietsen op een plekje weg te zetten en liepen over de duin naar het strand. Hier was een strandtent en was het enorm druk. Maar een stuk naar rechts was het al rustiger en daar konden we rustig in de zon liggen en wat verkoeling zoeken in het frisse zeewater.

We hadden eten voor de lunch meegenomen en hebben hier heerlijk geluncht. Toen de zon wat te hard begon te branden hebben we de fiets weer opgezocht, het was inmiddels nog veel drukker geworden op het strand, en hebben onze route vervolgt. Het stukje door Bergen aan Zee was nog erg druk, laatkomers die alsnog een parkeerplekje probeerden te vinden, maar zodra we in de duinen kwamen werd het weer rustig. Ook hier was het prachtig en we hadden nog een ontmoeting met wilde paarden die naast het fietspad stonden te grazen.

In Bergen aangekomen waren we erg dorstig en zijn op een terras met de leuke naam D'Allerliefste neergestreken voor een heerlijk koel biertje. Na nog een kort bezoek aan de lokale Deen supermarkt hebben we onze tocht voort gezet richting camping. Bij terug komst op de camping bleek dat we nog de enige camper waren op het veldje! Het hele veld voor ons alleen! We hebben de Cobb opgestookt en lekker spiezen gebakken. Samen met een heerlijke pasta salade weer een prima maaltijd. Natasha heeft de paddenstoelen nog schoongemaakt en gebakken maar die moeten tot morgen wachten!

Het oorspronkelijke plan was om morgen ochtend naar huis te gaan maar gezien de verwachting van nog een tropische dag hebben we besloten om morgen pas aan het eind van de middag te vertrekken.