14 juli, 2019
Puttgarden, Duitsland.

Almere - Puttgarden.

Vandaag een redelijke trip voor de boeg. Door Nederland naar het noorden van Duitsland. Na een uurtje rijden begon er een klepje van de camper te klapperen en moesten we even stoppen, waarvan we meteen gebruikt hebben gemaakt om van chauffeur te wisselen en is Natasha verder gereden. Bij Groningen werd een afsluiting gemeld en bleek de zuidelijke rondweg afgesloten we moesten omrijden via de noordelijke rondweg. Een aantal km extra dus. De tocht werd weer voortgezet en volgens plan zouden we voor Bremen een lunchpauze houden. Zo gezegd zo gedaan. Na een uurtje zijn we weer doorgereden.

Op de weg onder langs Bremen werd een lange file gemeld en de Tomtom gaf aan om ook hier ten noorden van Bremen langs te gaan, jammer genoeg bleek dat we door Bremen heen moesten. En vlak voor Bremen begon een rood lampje op het dashboard te knipperen. Een soort olie kannetje! Toch maar doorgereden tot er midden in Bremen een mogelijkheid was bij een bushalte om even te stoppen. Het boekje geraadpleegd en dit gaf aan dat er olie ververst moest worden!!! Een beetje vreemd aangezien de camper in november vorig jaar nog een grote beurt had gehad en daarna niet veel km heeft gelopen!! Er werd bij vermeld dat je wel door kunt rijden tot er een lampje gaat branden met een symbool van een motor. Toch nog even het oliepeil gecontroleerd, maar dat was in orde. Er kon een beetje verse olie bij.Nog zo’n 250 km te gaan tot Puttgarden! De hele tijd is het lampje blijven knipperen maar gelukkig geen lampje met een motor symbool.

Het laatste stuk naar Puttgarden is een 2 baans weg en hier werd het redelijk druk. Veel campers en caravans. Vlak bij Puttgarden de tank weer volgegooid zodat we dat morgen niet hoeven te doen. Na wat afwegingen hadden we toch besloten om naar camping “Am Niobe” te gaan en niet naar de camperplaats bij de ferry. Deze camping ligt aan het strand bij de zee op maar 8 km van het ferry perron en is wel een stuk rustiger. Op de camping was nog voldoende plek.

Eerst nog even een wandeling naar het strand, het weer was niet al te best, bewolkt en een graad of 18. Toch maar even googelen naar het probleem van het knipperende lampje. Maar zoals altijd vind je op Google geeft verschillende oplossingen. Het plan is om morgen eerst maar naar Denemarken over te steken, we hebben een reservering om 9:15 op de boot en dan maar even kijken. Gelukkig is er een boekje met alle Fiat service plaatsen in Europa in de auto. We hebben redelijk veel tijd. De overtocht van Stockholm naar Helsinki is geboekt voor dinsdag om 16:25 en van hier naar Stockholm is ongeveer 800 km