2 augustus, 2019
Almere, Nederland.

Poznan - Almere.

Natuurlijk werden we toch om 6 uur wakker. We zijn toch maar opgestaan om een douche te nemen. Er waren inmiddels zo’n 8 campers op deze camperplaats dus met 1 douche. Er was inderdaad nog niemand wakker.

We hebben 1 “camper” staan bewonderen. Een normaal VW busje uit Nederland. We hadden ze gisteren laat zien arriveren met 6 passagiers! En nu bleek hoe ze sliepen. In de bus, met de voorportieren geopend, een tent op de bus en een tent naast de bus. Zo kan het dus ook!

Het was mistig en dus tijd om wat mooie foto’s te maken. We hadden ruim de tijd en hebben alles rustig aan gedaan. En om precies 8 uur ging de poort open en reden we het terrein af. Inmiddels was de mist opgetrokken en scheen het zonnetje. Binnen 20 minuten kwamen we weer op de A2 richting Berlijn. Dit is een goede en rustige autobaan maar wel een dure. Het is een tolweg.

Om exact 10 uur reden we Duitsland binnen en zagen op onze Tomtom direct het typische beeld van de Duitse autobanen. Het schermpje van de Tomtom beschrijft zo’n 60 km en daarop verschenen 5 wegwerkzaamheden. Dus ongeveer elke 15 km een probleem en de wegen zijn dan ongeveer 10 km lang opgebroken! Je rijdt van de ene constructie naar de andere!!! En dat bleef zo gedurende ruim 200 km tot Maagdenburg. Gelukkig stonden er niet echt files maar het houdt toch elke keer weer op. Je mag niet harder dan 60 km en mag meestal met de 2,30 m brede camper niet inhalen.

Bij een snelle stop hebben we een chauffeur wissel gedaan en daarna net voor Hannover de laatste tankbeurt voor de auto (met diesel van 1,50 euro per liter) en een lunch voor ons. Op de grens met Nederland hebben we nog een wissel gedaan en om 18:00 reden we Almere in en konden we de camper voor de deur van ons huis neerzetten.

En toen ging het mis! Natasha reed en moest nog een klein stukje achteruit. Ik stond achter de camper de zwaaien om naar achter te komen. Maar er gebeurde niets. En toen een klein stukje schokkend naar achteren en de motor sloeg af. Wat bleek? De koppeling werkte niet meer en het pedaal lag helemaal op de bodem! Blijkbaar is de druk helemaal weggevallen! We hebben de camper nog iets naar achteren geduwd en zagen dat er olie lekte. Een probleem dus! We hebben de hoogst noodzakelijke dingen uit de camper gehaald en zijn gaan eten en daarna, tv gekeken!