20 juli, 2019
St Petersburg, Rusland.

St Petersburg dag 3.

Voor vandaag hadden we het plan om naar Kronstadt op het eiland Kotlin voor St Petersburg, te gaan. Om Misha ook een plezier te doen wilden we op de terugweg langs een winkelcentrum. Maar het enige dat we konden vinden was Outlet Village Pulkovo. Maar dat is aan de andere kant van de stad vlakbij het vliegveld zoals de naam al doet vermoeden, dus niet op de route. Dus besloten we om niet naar Kronstadt maar naar de Outlet Village te gaan. Misha had gekeken en er waren veel “brands” voor hem.

Met de camper zijn we weer via de tollweg om de stad heen gereden naar de Pulkovskoe Schosse, de grote weg naar Pushkin die langs het vliegveld loopt. Dit is een 8 baansweg, 4 heen en 4 terug gescheiden door een grasstrook. Onze Tomtom kende de Outlet niet en dus moesten we op Google maps vertrouwen. Die gaf aan dat we op een gegeven moment moesten keren en daarna meteen rechts af. Het was erg druk en dat “keren” is altijd al een uitdaging ondanks dat er plaatsen zijn die hiervoor bedoeld zijn. Gedraaid en zo snel mogelijk naar rechts door het voorbij razende verkeer. We kwamen bij een afslag naar rechts maar Natasha zei dat het verderop was. Dus door. Maar het bleek toch die goeie afslag te zijn maar die waren we voorbij. Een paar km verderop was weer een plaats waar je kon keren en opnieuw dezelfde procedure en ditmaal lukte het om de juiste afslag te nemen en kwamen we bij de Village.

Gelukkig was er een grote parkeerplaats en konden we de camper makkelijk parkeren. Het zag er allemaal erg nieuw en mooi uit. Het lijkt wel dat al deze outlets in de wereld er hetzelfde uitzien en ook de winkels die je er vind zijn hetzelfde. Maar Misha was in zijn nopjes en ging winkel in en winkel uit. Misha scoorde 1 shirt en papa 2 polo’s. De inwendige mens wilde ook wel wat en dat werd Subway.

Tijdens onze trip rook het niet zo fris in de camper en ik begreep dat we de vuil watertank al een paar dagen niet geleegd hadden. Maar waar maak je die leeg midden in een stad? Natasha bedacht dat we een camperplaats hadden gezien,, camping "Aurora", dicht bij het huis van Babushka, naast het Pribaltiyskaya Hotel. Ze heeft daarnaartoe gebeld en we konden daar voor 300 roebel de tank legen.

Om nostalgische redenen hebben we besloten om niet weer de tolweg te nemen maar dwars door de stad terug te rijden. Over de drukke Moskovsky prospect naar de Izaak kathedraal. Het was erg druk met toeristen maar het lukte toch om de camper neer te zetten en een foto te maken met de kathedraal op de achtergrond. Vervolgens dezelfde procedure op Palace square voor een foto met de Hermitage. We wilden hetzelfde doen bij de “vuurtorens” aan de overkant van de rivier maar i.v.m. een parade van marine schepen was het daar ontzettend druk en konden we geen plekje vinden voor een foto, en toen door naar de “camping”.

Het was even zoeken maar het lukte om het te vinden. Deze “camping” staat ook in de app campercontact. En het viel alleszins mee. Niet als camping maar als camperplaats had het alles. Er stonden een aantal campers en ook aparte gevallen zoals een 3 tal Trabants, waarvan 2 met een tent op het dak, en een Deutsche Post busje dat blijkbaar ook dienst deed als camper. En een aantal normale campers. Een heel vriendelijke en behulpzame man hielp ons om een methode te vinden om de tank te legen en ook het chemisch toilet. Na nog een rondleiding langs alle faciliteiten zijn we vertrokken en kwamen we een hele karavaan Finse campers tegen die ook naar deze plek wilden. Een prima plaats voor een camperbezoek aan St Petersburg!!!

Na nog een bezoek aan een supermarkt, waar Natasha nog een bekende tegenkwam, hebben we de camper weer op de parkeerplaats gezet.