19 juli, 2019
St Petersburg, Rusland.

St Petersburg dag 2.

Vandaag een dag met voornamelijk huishoudelijke klussen. Een wandeling naar de lokale “Gamma” voor plankdragers, die vervolgens niet pasten. Maar met ducktape kun je een hoop doen dus we hebben dat kunnen oplossen. Natasha was met Babushka weggeweest voor weer wat noodzakelijke documenten en ze hadden lekkere piroshki, een soort gevuld broodje, meegebracht. Na het eten van de piroshki gevuld met vis, vlees, kip en kaas, zijn we met de metro naar de stad gegaan om wat te wandelen.

Natasha had in internet een “dvor”, een binnenplein, gevonden waar wat kunst tentoongesteld zou zijn. Toen we het appartement gebouw verlieten viel het me op dat er steeds meer kabels lopen tussen de verschillende gebouwen. Het lijkt onderhand wel een spinnenweb!!! We bleven even staan om te kijken en Natasha moest meteen een foto maken. Er stopte een man en die vroeg waar we naar keken! Toen we hem op de kabels wezen legde hij uit dat dit allemaal kabels zijn van internet providers. Die verbinden op deze manier de gebouwen met elkaar. En er zijn 10 tientallen providers.

In de stad zijn we eerst bij “Dom Knigi” binnengegaan om boeken te kopen. En daarna gewandeld. We vonden uiteindelijk het “kunstwerk” maar dit viel wat tegen. Maar het blijft prachtig om door de diverse binnenplaatsen te lopen. Vanaf de drukke luidruchtige straten loop je dan door een poort een andere, rustige, wereld in. En soms zijn dat prachtige plaatsen. Toen we terugliepen naar Nevski Prospekt begon het steeds harder te regenen. Wij hielden het voor gezien en zijn weer op de metro gestapt terug naar huis.

Toen we thuiskwamen was Babushka heerlijke "Trubishka" aan het maken, een soort wafel die wordt opgerold tot een pijpje en dan wordt gevuld.