8 augustus 2012.
Bryce Canyon, Verenigde Staten.

Een dag Bryce Canyon 2.

Opnieuw de wekker gezet om 6 uur om de zonsopgang te zien. Stilletjes aangekleed om Masha en Misha niet wakker te maken en naar buiten. Maar tot onze schrik was het helemaal bewolkt! Dus geen zonsopgang te zien vandaag! Maar de schrik werd ruimschoots goedgemaakt. Tussen de bomen, op nog geen 25 meter van onze camper zagen we 2 reeen in het schemerlicht! Waar maak je dat nog mee!! We waren meteen de zonsopgang vergeten en probeerden foto’s en video te maken.

De avond ervoor hadden we ontdekt dat er bij het visitor center toch wel wifi was dus zijn we daar naartoe gewandeld en ik heb de verslagen en foto’s online kunnen zetten. Daar zit je dan om 6:30 in de ochtend met je laptop op schoot in Bryce Canyon!! Vandaag gaan we met de camper op pad om meer van de canyon te kunnen zien. Maar eerst weer naar hetzelfde punt als gisteren. Er is daar nog een ander pad dat “Wall Street” heet en dat ontzettend stijl naar beneden loopt. Dus fris uitgerust daar naar beneden. Een zigzaggend pad. En wederom ongeloofelijk mooi!! Je loopt tussen twee stijle rotswanden, die net lijken op de hoge gebouwen in Wallstreet in New York. Natuurlijk moesten we ook weer omhoog klimmen maar het lijkt wel of onze benen geoefend raken want het ging gemakkelijk. Ook het weer zat mee want dankzij de bewolking was het minder heet. Onderweg naar boven zagen we nog een chipmunk (een wangzak eekhoorn). Daar lopen er redelijk veel van rond maar hier zijn ze meestal behoorlijk schuw. Deze niet, een echt fotomodel!

Om 10 uur moest Misha paraat zijn voor weer een Junior Ranger programma. Ditmaal in het bos uitleg door een ranger over de bomen en het bos. Ondanks dat Masha niet meedoet aan Junior Ranger (dat is niet cool) deed ze toch mee aan dit programma. Het duurde een uur en was erg leuk en leerzaam, niet alleen voor de kids! En opnieuw een handtekening in het boek!

Hierna zijn we de weg helemaal afgereden naar Rainbow point. Dit is het einde van de weg en tevens het hoogste punt op meer dan 3000 meter. Na nog een stop bij het uitkijkpunt bij de Natural Bridge zijn we naar de lokale winkel annex restaurantje gereden voor de lunch. Hotdog en Chili concarne. En terug naar de camping.

De middag hebben we het rustig aan gedaan. Samen met Misha alle opdrachten in het Junior Ranger boek gemaakt. Dat viel nog niet mee. Al die Amerikaanse dieren namen en er waren ook vragen over de sterren. Hadden we toch beter op moeten letten tijdens de lezing gisteravond! Maar toen we bij de ranger in het visitor center kwamen om het boek in te leveren en de begeerde “Junior Ranger” badge te halen, kreeg Misha wel een compliment dat hij dat heel goed gedaan had! Voordat hij de badge kreeg moest hij nog wel eerst de eed afleggen en beloven dat hij respect voor de natuur zal hebben etc. Op ons verzoek voegde de Ranger er nog aan toe dat hij ook moest beloven geen ruzie te maken met zijn zus. Maar of dat helpt…………?

In de avond gezellig om een kampvuur gezeten dat Misha en ik gemaakt hebben. Mannen blijven tenslotte toch pyromanen!