9 augustus 2012.
Page, Verenigde Staten.

Bryce Canyon - Page.

We waren weer vroeg wakker en ditmaal geen wolkje aan de lucht, maar we besloten om niet naar de zonsopgang te gaan kijken maar weer even verslagen te versturen via internet.

En toen na het ontbijt op pad voor een korte rit naar Page en wat we dachten dat een rustige dag zou worden. De afstand naar Page is 148 mijl (240 km) en 2,5 uur rijden. Eerst nog een foto gemaakt van de Demertjes bij het welkom bord van Bryce Canyon. Dat hadden we bij aankomst gemist. Het was wederom een zeer afwisselend landschap. Eerst de bossen rondom Bryce Canyon, daarna een weg die door typisch Amerikaanse dorpjes ging en daarna weer het verlaten landschap met voor Amerika die typische vlakte waaruit het lijkt dat grillige rotsformaties omhoog steken.

Na nog een kort oponthoud door wegwerkzaamheden passeerden we de grens tussen Utah en Arizona. En daardoor wonnen we een uur aangezien het in Arizoa een uur eerder is. Toen kwam Lake Powel in zicht. We keken er van boven af op. Wat prachtig! Prachtig blauw water in een rotsachtig maanlandschap.

Het hoofddoel van ons bezoek aan Page was de Antilope Canyon. En we wisten dat het meer heel mooi moest zijn, maar de enige manier om het echt te zien is per boot. En bij de planning van de trip hadden we besloten dit niet te doen. Lake Powel is een stuwmeer dat is ontstaan in de Colorado Rivier na de bouw van de Glen Canyon dam. In deze dam is een Hydro Powe station gebouwd en daarna stroomt het water weer verder als Colorado rivier de Grand Canyon in. De vorm van het meer is erg vreemd omdat het allerlei vertakkingen in canyons heeft.

Eerst naar de camping. Opnieuw stuurde de TomTom ons verkeerd, maar algauw hadden we de camping gevonden. Toen we uit de auto stapten begrepen we onmiddellijk dat het klimaat hier opnieuw anders is. Erg warm, rond 35 graden en heel droog. Een echt woestijn klimaat zoals in Las Vegas. Bij de receptie had Misha al meteen uitgevonden dat dit Nationale park ook een Junior Ranger Programma had. En de receptie verwees ons naar het Informatie centrum. Ook hebben we maar meteen geïnformeerd waar we een boot tour konden boeken. Want om hier te zijn en Lake Powell niet te hebben verkend…………….dat kon toch ook niet (ondanks de planning…..).

We hebben even ons plekje op de camping bekeken. Het is een soort “luxe’ parkeerplaats. Wel veel ruimte en hoger dan het meer waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het meer. Compleet met alle faciliteiten en een BBQ plaats en een vuur plaats. Daarna door naar het hotel van dit resort om maar meteen een boot cruise te boeken voor de volgende dag 4 uur. Daarna door naar de Walmart in Page.

Onderweg een stop gemaakt bij het informatie centrum van het National Park om Misha in te schrijven voor het Junior Ranger programma. Dit centrum ligt bij de stuwdam. Vanaf hier ook een prachtig uitzicht op de dam en de Colorado rivier die vanaf hier in de Grand Canyon verdwijnt. Bij de inschrijving bleek dat Misha ook hier aan een “lezing” moest meedoen. Een van de mogelijkheden was een bezoek aan de stuwdam inclusief de bezichtiging van de turbines in de dam. Dus maar meteen een reservering gemaakt voor 4 uur in de middag.

Toen door naar Walmart. Maar daar was ook een McDonald’s. Dus daar maar eerst geluncht. Je moet toch 1 keer bij de big M gegeten hebben als je in de USA bent. Bij Walmart wilden we kijken naar een laptop computer voor Masha en wat schoolspullen. We hadden al snel een goede PC gevonden en besloten ook een kleine “Netbook’ voor Misha te kopen. Dit alles moesten we bij de balie van de computer afdeling betalen. Grote schrik! Het bedrag kon niet voldaan worden met mijn credit card. Uiteindelijk de helft met mijn kaart en de andere helft met Natasha’s kaart betaald. Intussen kreeg ik een bericht op mijn mobiel dat ik contact op moest nemen met de credit kaart maatschappij omdat ze fraude vermoedden op mijn kaart.

Bij de kassa moesten we nog wat etenswaren afrekenen en we probeerden dat met de kaart van Natasha. Maar die werkte ook niet meer!. We hadden nog net voldoende dollars om het te betalen. Dan wordt je wel een beetje zenuwachtig! We moeten toch nog een aantal dagen en dat zonder geld……………?

Daarna zijn we naar Page gereden naar het kantoor waar we de jeep safari naar de Antilope Canyon hadden gereserveerd. Die tour hadden we gereserveerd voor de volgende morgen om 11:30 maar we moesten nog betalen. Gelukkig werkte mijn credit card nu wel weer. Nog even wat gewinkeld in dichtbij gelegen winkels en toen was het al weer tijd om naar de tour op de stuw dam te gaan. En dit bleek een groot succes! Erg interessant om zowel de geschiedenis als de actualiteit van de dam te horen en bovendien was er op de dam een prima plaats om foto’s te maken. Opnieuw waren we erg blij met het Junior Ranger programma! Toen we op de dam waren zagen en hoorden we een stevige onweersbui vlakbij. Dat leverde prachtige plaatjes met regenbogen op maar we hebben geen druppel regen gehad.

Terug op de camping de BBQ aangestoken en de Steaks die we gekocht hadden gebakken. Heerlijk gegeten. Intussen moesten natuurlijk de nieuw gekochte PC’s worden uitgepakt en voelde ik me weer thuis. Heen en weer rennend tussen de PC’s en de BBQ!

En toen toch maar eens ingelogd op internet om de credit kaart betalingen te checken. Dit bleek allemaal te kloppen, dus toch maar naar de bank gebeld. Tot mijn verbazing werd er opgenomen, het was toch ongeveer 6 uur in de ochtend in Nederland. Nadat ik had uitgelegd dat we in de US op vakantie waren was alles meteen duidelijk en werden onze beide kaarten weer vrijgegeven. Het is wel goed dat de bank zo’n verandering in betaal patroon signaleert, maar toch sta je even voor joker als je kaart hierdoor geblokkeerd wordt!!

Met weer een zorg minder zijn we vermoeid het bed ingedoken. En door de onweersbui weer was de temperatuur toch wat gedaald. Dus hebben we de ramen maar geopend en de airco uitgelaten.