20 augustus 2012.
Los Angeles, Verenigde Staten.

Los Angeles dag 2.

Vandaag is het de dag voor het bezoek aan de Universal Studio’s. We hadden gezien dat het park pas om 10 uur openging. Volgens de Tomtom was het 45 minuten rijden. Maar gezien het verkeer zijn we om half 9 op pad gegaan.

Los Angeles is een vreemde stad. Het beslaat een gigantisch groot gebied. Redondo Beach, waar ons hotel is, is in het zuiden maar zeker niet het uiterste zuiden. En van hieruit naar Hollywood, waar Universal Studio’s ook is, is 35 mijl (65 km). En dat is ongeveer het midden van de stad! En eigenlijk is het “centrum” met het business district in downtown en Hollywood relatief klein. En dat hele gebied wordt doorsneden door vele, vele autobanen. Allemaal op zijn minst met 4 banen heen en 4 banen terug. En allemaal erg druk. Gelukkig viel het op onze weg erg mee. Rondom downtown wat langzaam rijdend en stilstaand verkeer maa in een uur waren we al in het park.

Het eerste wat we gedaan hebben is de Studio Tour. Je gaat dan in een treintje door de echte film studio’s. Dit hele grote gebied bestaat uit vele gigantische loodsen waarin scenes worden opgebouwd voor de film en een groot gebied waarin allerlei “omgevingen” zijn nagebouwd, zoals New York waarin op het moment dat we passeerden opnamen gemaakt werden voor NCSI, een typisch Amerikaans dorp, dat nu gebruikt wordt voor het filmen van de serie “Desperate Housewives” en natuurlijk een echt “Wilde Westen” dorp. Ook de “vijver” waarin een deel van “Jaws” is gefilmd kun je bekijken. En daartussendoor ben je ook een onderdeel van sommige films. Zo kom je met het treintje in een station van de ondergrondse en op dat moment is er een aarbeving. Alles begint te schudden….alles begint te vallen en dan breekt het plafond en komt er een grote tankauto naar beneden en daarna komt er een metro binnen die op die tanktauto botst. En alles brand………… Erg levensecht.

Wat erg veel indruk op ons maakte was het decor van een Steven Spielberg film met een echte Boeing 747 die op een dorp is neergestort. De Boeing helemaal in stukken en open gescheurd en overal delen ervan, in het midden van ingestorte huizen en kapotte auto’s.

Alle attracties in Universal Studio’s hebben iets te maken met film en zijn in de vorm van simulators, waarbij je het idee hebt dat je een deel van de film bent. Er zijn ook 3 of 4 D films, zoals een prachtige Shrek 4 D film compleet met bewegende stoelen, regen en wind. Ook bijzonder interessant was de “special effects” show waarin ze laten zien hoe ze in klassieke films speciale effecten maakten en ook hoe ze dat nu doen met computers.

De drukte in het park viel erg mee, te oordelen naar hoe lang de rijen kunnen zijn. In het begin hadden we nog wel wacht tijden van ongeveer een half uur maar later was dat niet meer dan 10 minuten. Het was erg warm maar dat vangen ze erg goed op. Alle attractie die binnen gebeuren zijn airconditioned en alles buiten is overdekt met een doek. En in de wachtrijen nevelen ze continu water. Je wordt hier niet nat van omdat het water direct verdampt, maar het verkoelt wel. Ook de WaterWorld show, een spectaculaire show in het water met boten, waterscooters, veel geschiet, veel vuur en zelfs een “echt” vliegtuig dat in het water landde was erg imposant.

Er was ook een gebied voor kinderen met fonteinen, waterkanonnen en watervallen. En natuurlijk wilden onze kids dat ook. Binnen een paar minuten waren ze door en door nat. En ze waren niet weg te slaan. Toen we ze eindelijk uit deze attractie kregen hebben we ze gedroogd met een nieuw gekochte “Sponge Bob” handdoek en de kleren uitgewrongen. Hierna zijn we nog wat gaan wandelen om ze verder op te laten drogen. En toen kwamen we langs “Jurassic Park”. Je gaat hier met een boot door een gebied met vele dinosaurussen en aan het eind een soort vrije val van zo’n 20 meter om met veel waterfonteinen tot stilstand te komen. En dit betekende dat we nu alle 4 helemaal nat waren. Maar wat een spectaculair besluit van dit uitstekende bezoek.

De terugweg naar het hotel nam opnieuw ongeveer een uur in beslag. We hadden eigenlijk gepland om ergens onderweg te gaan eten. Maar met onze, nog altijd erg natte, kleding was dat geen goed idee. Dus zijn we maar even bij de lokale afhaal chinees langs gegaan en hebben we heerlijk op onze hotel kamer gegeten. Dat smaakte wel na zo’n enerverende dag.