21 augustus 2012.
Los Angeles, Verenigde Staten.

Los Angeles de laatste dag.

De laatste hele dag in de USA is aangebroken. Na nog een lekker ontbijt bij het zwembad van het hotel zijn we vroeg naar het strand gereden. We konden de hotelkamer tot 12 uur houden dus hadden in ieder geval de ochtend nog. Het was heerlijk op het strand en in de oceaan. We waren er al om half 9 en er waren alleen wat joggers. Was het in het weekend redelijk druk op het strand, dat is door de week blijkbaar heel anders. De hele ochtend waren er slechts enkele mensen op het gigantische strand. Misha, maar vooral Masha vermaakte zich uitstekend in de toch wel hoge golven. Misha was nog altijd wat bang en rende vooral weg voor de golven maar Masha ging verder en verder en, als er een hoge golf aankwam, dook ze er gewoon in. Ze vond het prachtig!!

En toen…..opeens……. wat was dat daar in het water??? Op nog geen 30 meter van het strand…………….een dolfijn……………nee 2 dolfijnen. Het bleken er nog meer te zijn maar hoeveel precies was niet te zeggen. Wat een fantastisch gezicht en wat een fantastisch afscheid van de oceaan!

Om 11 uur zijn we teruggegaan naar het hotel, de boel ingepakt en uitgechecked. Toen zijn we naar een winkel centrum gegaan dicht bij het hotel. De kinderen hadden nog vakantie geld over en dat moest uiteraard opgemaakt worden want met dollars kun je thuis niks meer. We waren al een aantal keren langs dit centrum gereden maar hadden geen idee dat het zo groot was. Je moest met de auto van de ene parkeerplaats naar de andere en bij elke parkeerplaats was een heel groot gebouw met vele winkels.

Misha kon eindelijk een softbal handschoen kopen en beiden kochten nog een mooie pet. We hadden Masha nog een horloge beloofd voor het einde van de basisschool en het bleek dat de Baby-G die ze wilde hebben hier goedkoper was. Moe maar opnieuw voldaan zijn we nog even bij Starbucks een kopje koffie gaan drinken en toen naar het hotel bij de luchthaven een ritje van maar 20 minuten.

We hebben ingechecked en zijn toen doorgereden om de huurauto in te leveren. Dat ging allemaal snel. Het plan was om met de shuttle van de verhuur maatschappij naar het vliegveld te gaan en daar de shuttle bus naar het hotel te nemen. Maar de chauffeur van de bus van de autoverhuur was zo aardig om ons bijna bij het hotel af te zetten. Prima service! We zijn naar een dichtbij gelegen “Denny’s” restaurant gelopen en hebben daar nog een Amerikaans diner verorberd. En toen naar het hotel om de laatste spullen in te pakken. En vroeg naar bed want morgen is het vroeg weer op voor de lange vlucht terug naar Nederland.