30 juli 2012.
San Fransisco, Verenigde Staten.

Montery - San Fransisco.

Voor vandaag hadden we een reservering gemaakt voor Masha en Misha om te gaan duiken in het Monterey Bay Aquarium. Dus weer redelijk vroeg op en weer op naar Monterey met de camper. De reservering was voor 10:00 uur en we moesten al om half 10 daar zijn. Na wat heen en weer gerij in Monterey om een parkeerplek zo dicht mogelijk bij het aquarium te vinden (wat uiteindelijk lukte voor het bedrag van $ 20!!!) op naar het aquarium. Eerst natuurlijk veel formulieren invullen en daarna op naar het duiken.

Het duiken werd gedaan in de oceaan maar dan een deel wat ze met een soort dam afgezet hadden en het is maar een meter diep. Het water van de oceaan is hier maar 13 graden en dus werden de kids in een dry suit gehesen, een pak waarin je je kleren kunt aanhouden en niet nat wordt. Ze leken wel astronauten zoals op de foto’s te zien is. Masha en Misha kregen 1 instructeur (heette toevallig ook Katja maar sprak geen Russisch) en dus duiken maar. De taal leverde geen belemmering en beiden begrepen alles. Na afloop kregen ze een duikcertificaat en een beker hete chocolade melk. Ze vonden het wel moeilijk aangezien er veel lucht in zo’n pak zit. En dan is het moeilijk om je te bewegen.

Daarna hebben we nog even in het aquarium rondgekeken en toen een lekkere lunch gehad met eindelijk een krab sandwich. En toen de reis naar San Fransisco begonnen. We hadden besloten om niet de highway te nemen maar nog de route 1 te blijven volgen die hier wel minder spectaculair is. Maar dankzij de harde wind en de hoge golven waren er wel wat leuke stops waar ze aan het kite surfen waren.

En toen kwam San Francisco in het zicht. Aangezien wij uit het zuiden kwamen en onze camping ten noorden van San Francisco ligt, moesten we de Golden Gate bridge over. En ik moet zeggen dat was erg spectaculair. En de brug lag er prachtig bij, helemaal in de zon en dat is lang niet altijd zo. Vaak kan het nog al mistig zijn en dan kun je de brug nauwelijks zien.

De camping is weer zo’n echte Amerikaanse “parkeerplaats” voor campers maar verder prima. Er is wel een klein zwembadje en aangezien het erg warm was heeft Misha hier dankbaar gebruik van gemaakt. Morgen San Francisco verkennen!