29 juli 2012.
Montery, Verenigde Staten.

Morro Bay - Monterey.

Ondanks de Jet lag hebben we allemaal goed geslapen!. En dus fris op weg voor het beste deel van “route 1”. De mooiste weg van de wereld, zoals de Amerikanen zeggen, langs de kust van de Grote (of Stille) oceaan.

Na nog even wat inkopen en wat foto’s van een poserende zeeleeuw in Morro Bay zijn we op weg gegaan. En inderdaad. Een fantastische weg. Geplakt tegen de bergen, langs de oceaan met geweldige uitzichten. Wel een uitdaging voor de chauffeur van een 2.50 meter brede camper!! Maar dat ging allemaal goed. Het rijden in de camper wende snel.

De eerste stop was bij een kolonie van zee olifanten. Fantastisch!! Die beesten zijn bijna uitgestorven en dan zoveel van die beesten in het wild te zien! Bij de volgende stop met een fantastisch uitzicht renden daar zomaar een soort eekhoorntjes rond die uit de hand kwamen eten. Natuurlijk maakte dit alles nogal hongerig en dus gestopt bij een restaurant. Lunch op het terras met een geweldig uitzicht over de oceaan!!! We moeten wel wennen aan die enorme portie’s in Amerika. Na zo’n lunch met een sandwich en wat friet hoef je voor dagen niet meer te eten!!

Dit keer waren we op tijd op de camping. Eerst ingechecked en ons plaatsje bekeken, daarna weer naar de lokale Wal-mart. En dit keer met succes! Een mooie fiets voor Misha! Dus nu kunnen we met zijn allen fietsen. Toen maar eens gestopt bij een tankstation voor benzine. Dat is ook een uitdaging! Je moet in Amerika namelijk eerst betalen voordat je kunt tanken. Dat kan aan de pomp met je creditcard. Maar soms, zoals hier, moet je je postcode intikken en dat moet een Amerikaanse zijn. Dus naar het kantoortje. En dan moet je opgeven hoeveel je wilt tanken! Maar ik had natuurlijk geen idee hoeveel er in zo’n camper gaat. Dus maar voor $ 100. Konden we in ieder geval even voorruit.

Toen door naar Fisherman’s Warf van Monterey en lekker op de fiets Monterey verkennen. Een heel leuk dorpje aan de kust. Maar wel heel druk! Jammer genoeg hadden we nog altijd geen honger na onze lunch want hier kun je heerlijk kreeft en krab eten. Oververmoeid terug naar de camping . Onze Amerikaanse buren hadden blijkbaar geen Jetlag en hadden al een kampvuur (in een vuurkorf) gemaakt.Misha wilde heel graag de marshmallows roosteren dus dat gebeurde. We hebben leuk gebabbeld met de buren. De buren nodigden ons nog uit om gezellig rond het vuur te komen zitten voor nog een slaapmutsje maar dat was teveel voor ons. Om 9:00 waren wij helemaal op en zijn we lekker gaan slapen.