1 augustus 2012.
Yosemite Valley, Verenigde Staten.

San Fransisco - Yosemite.

Vandaag weer een reisdag. Op weg naar het Yosemite National Park.

Na het ontbijt en het uitchecken op pad. Ditmaal niet via de Golden Gate Bridge maar over de Richmond bridge. Die lijken eigenlijk veel op elkaar, het verschil is dat de Golden Gate mooi rood is geverfd en de Richmond brug vuil grijs is. Maar de Richmond brug heeft wel 2 etage rijbanen. En wij reden op het beneden dek.

Ondanks de Tomtom die we bij ons hebben blijft het altijd spannend dat rijden op de Amerikaanse Highways rond de grote steden. 12 baans autobanen en je weet maar nooit welke rij waar naartoe gaat bij de autobaan kruisingen. Maar ook dit keer ging dat helemaal goed mede dankzij de extra paar ogen van Natasha!

We hadden gehoord dat er in de Amerikaanse nationale parken weinig te koop is, en dat wat er is erg duur is, dus had Natasha in Nederland al een Wal-mart uitgezocht die ongeveer op de helft tussen SF en Yosemite lag waar we nog inkopen konden doen. Prima gepland. In totaal was het zo’n 4,5 uur rijden en die Wallmart lag op 1,5 uur. Dat tochtje werd toch nog wel spannend!

We vertrokken in SF met een kwart tank benzine, genoeg dacht ik om bij die Wal-mart te kunnen tanken. Maar de benzine meter liep wel erg snel terug en toen we op zo’n 20 km voor dat punt waren, begon het rode lampje te branden. Maar gelukkig haalden we het, en konden we tanken. De benzine is hier goedkoop ongeveer $1 per liter. Er ging voor $ 188 in! Na het tanken kon ik uitrekenen hoeveel die camper verbruikt. 1l per 3,5 km zo’n 4 keer meer als een normale benzine auto in NL!

Na de nodige inkopen op naar Yosemite. Eerst via een rustige en wat saaie weg maar allengs gingen we steeds meer stijgen en slingeren en werd de omgeving steeds mooier. Wat een prachtige natuur! De weg werd zo stijl dat we voor een tijdje zelfs de airconditioning van de auto af moesten zetten om wat meer power te hebben!

Bij de ingang van het park hebben we de “America the Beautifull” pas gekocht. Een jaarpas die toegang geeft tot alle nationale parken in de USA.

Na wat zoekwerk vonden we onze camping . Bij de ingang stond een bord “Full” maar met onze reservering was gelukkig alles in orde. Na uitleg van de Ranger over de zgn “foodlockers” (stalen kasten met sloten waar je je etenswaar in moet bewaren) en afgesloten vuilnisbakken moesten we een formulier tekenen dat we dat allemaal begrepen hadden. Deze maatregelen zijn allmaal om te voorkomen dat er beren op je etenswaar en voedsel afval afkomen. Allemaal reuze spannend!

Al snel vonden we onze plek, eindelijk een camping in het bos zoals we een beetje gewend zijn. Alleen erg basic. Geen electra, geen wateraansluiting en geen douches. Alleen toiletten. En geen wifi. Dit tot grote teleurstelling van Masha. En dus duurt het wat langer voor jullie de verslagen kunnen lezen. Je bent hier volledig op de camper aangewezen waar alles, tot en met een generator, inzit. En dat maakt het ook weer heel spannend en reuze interessant!

We zijn meteen op de fiets naar het “Visitor center” gegaan om informatie in te winnen voor de volgende dag. Onderweg zagen we al de nodige eekhoorntjes en zelfs reeën die heel tam in de bossen rondwandelen en zich schijnbaar niets van de mensen aantrekken.

W hebben nog een doos haardhout gekocht om te kunnen BBQ’en. Dat gaf wel een probleem aangezien er op die mountain bike’s geen bagagedrager zit. Maar goed, doos op het stuur want het was niet zo ver. Na nog een stop voor Misha om even in een ijskoud riviertje te zwemmen, weer verder.

Maar na wel erg lang fietsen bleken we een afslag gemist te hebben en dus ……… verdwaald! Natasha had wel een kaart bij zich maar die was nogal globaal. De hele weg terug dus maar tot we de afslag vonden waar we verkeerd waren gegaan. Dus wel zo’n km of 10 gereden met die zware doos op het stuur!

Natasha en Misha zijn toen nog even gaan zwemmen in hetzelfde riviertje dat ook langs de camping loopt. Dit i.p.v. een douche en intussen heb ik het vuur aangestoken in een speciale stalen bak. Inmiddels werd het donker en konden we gezellig zittend rond het vuur heerlijke worstjes bakken. En plannen maken voor morgen. En wat we tot zover gezien hebben van het park beloofd het ontzettend veel voor morgen!!!!