2 augustus 2012.
Yosemite Valley, Verenigde Staten.

Yosemite.

Wow!!!!! Wat geweldig!!! Yosemite is iets waar je over kunt vertellen, foto’s en video’s van kunt laten zien maar er is maar een manier om te weten hoe mooi het is. Je moet het beleefd hebben. De North Pine camping ligt midden in het park. Midden in de Yosemite valei en is omgeven door torenhoge steile bergen. Alleen al in de vroege ochtend de zon te zien alleen op de toppen van die bergen en daar je eerste kopje koffie te drinken………………….niet te bevatten.

En toen moest de dag nog beginnen. Na het ontbijt was de eerste bestemming het “Mirror Lake”. Eerst met de fiets een kilometer of 3 en toen verder omhoog lopen. Het lopen viel mee, niet erg stijl en een goed pad, maar het meer viel tegen. Het stond helemaal droog in deze tijd van het jaar!!! Dus helemaal geen spiegels waar dit meer zo beroemd om is. Maar wel een prachtige omgeving met een droge rivier waar ontzettend grote rotsblokken in liggen die de kids natuurlijk wilden beklimmen. En soms lukte dat zelfs.

Na een korte ruststop bij de camper was het volgende doel de Vernon watervallen. Dat was ons zowel aanbevolen in het informatie centrum als door een aardige Amerikaan waar we een praatje mee maakten. Dus weer een paar km op de fiets en verder omhoog lopen. Vandaar af was het 1.5 km lopen. Maar wel stijl omhoog met een pad. Onderweg de meest prachtige uitzichten. Zoals op de “Half Dome”, een rots die bijna een halve bol lijkt.

Na een hele flinke klim kwamen we bij een brug vanwaar je de waterval op een grote afstand kon zien. Maar het bleek dat de waterval nog zo’n 1 km verder was. Na een toilet stop weer verder. Het brede pad werd een smal pad, daarna een stijle stenen trap en daarna een klim op rotsblokken. Het zal best wel 1 km geweest zijn, maar wat een km!! Maar wat een resultaat!!!! Fantastisch!!! Met een geweldige kracht kwam het water naar beneden en stonden we in het sproeiwater. En ongelooflijk mooi!!

De weg naar beneden was iets makkelijker maar vergde wel weer veel van de kniespieren. De middag hebben we het rustig aan gedaan. Bij de camper lekkere hamburgers gebakken en na de lunch met zijn allen een duik in het ijskoude water van het riviertje. Het plan was om in de avond met de camper naar Glacier point te gaan. Volgens de informatie een geweldig uitzicht over de vallei en een prachtige zonsondergang. Maar na nog wat onderzoek bleek dat toch nog zo’n anderhalf uur rijden over smalle bochtige wegen. En dan terug in het donker. Dus dat hebben we maar niet gedaan.

Een lekker vuurtje gestookt en nog wat hamburgers erop en de laatste avond genoten van Yosemite. Jammer genoeg geen beren ontmoet maar wel een geweldige ervaring rijker!