22 juli 2015.
Watkins Glen, Verenigde Staten.

Een dag Watkins Glen.

Gisteravond was het niet helemaal gelukt om het verslag af te maken en de foto’s te selecteren voor de dag. Mijn batterij van de laptop gaf het op en aangezien we geen elektra hebben en het te laat was om de generator te laten draaien, zat er niets anders op dan verder te genieten van de avond. Ook heerlijk!

We hebben het rustig aan gedaan deze morgen. We werden om 8 uur wakker. Het ochtend ritueel gedaan. We hadden deze camping gekozen omdat je vanuit deze plaats zo de trail van de rivier kon volgen. Maar we hadden geen idee wat we konden verwachten. Dus dachten we om een uurtje langs het riviertje naar beneden en terug naar boven te wandelen (ongeveer 2,5 km totaal). Vanaf de camping hebben we eerst de Indian trail gevolgd. Een pad dat hoog boven de rivier naar beneden met de rivier mee loopt. Er waren een paar uitzicht punten naar de watervallen die wel mooi waren. Helemaal beneden kwamen we bij het punt waar je weer, via de Gorge Trail, naar boven kon. Dus naar boven. Je loopt dan direct langs het stroompje via aangelegde paden weer naar boven. En wat we toen zagen overtrof onze stoutste verwachtingen! Het is een heel smal stroompje dat door een diep uitgesleten kloof loopt. Even later passeerden we een draaitrap die naar beneden leidde. We twijfelden nog even of we daar wel naar beneden konden, een soort grot in. Maar toch maar gedaan. Daarna vielen we van de ene verbazing in de andere! Wat een prachtige watervallen. Waar je zelfs echt achterlangs kon lopen!!! Een echte “walk behind the falls”. En de ene waterval na de andere in een diepe kloof. In totaal zijn er 19 water vallen, de ene nog mooier dan de andere met bruggetjes en kleine stroompjes die weer van boven in de hoofdstroom komen. We keken onze ogen uit en in plaats van een uurtje hebben we ruim 2,5 uur gewandeld. We begrepen nu pas echt hoe mooi dit gebied is want er zijn wel honderd van dit soort “stroompjes” die naar de prachtige meren leiden, met duizenden watervallen!

Terug bij de camper hebben we wat rust genomen en daarna van een heerlijke omelet genoten met een paar paddenstoelen die Natasha onderweg had opgepikt! Ik durfde het een boeren omelet te noemen maar dat viel niet in goede aarde aangezien er 1 stuks eekhoorntjesbrood en 1 stuks cantharel in zaten!

Na de lunch zijn we met de camper naar een ander National park, het Robert H Treman park, gereden. We hadden gezien dat daar een waterval was waar je in mocht zwemmen!!! Na een prachtige tocht van zo’n 3 kwartier kwamen we bij het park aan. We konden de camper makkelijk parkeren, ondanks dat het vrij druk was, en na een korte wandeling kwamen we bij de plek waar je kon zwemmen. En dat was prachtig!!! Een geweldig mooie waterval kwam zo’n 10 m naar beneden in een meertje. Vlakbij de waterval was een duikplank gebouwd waar je vanaf kon springen. Een paradijs voor Misha!!! Ondanks dat het water erg koud was is hij op vele manieren van de duikplank gegaan totdat zijn lippen blauw zagen van de kou. Natasha en ik zijn vanaf een trapje tegen de stroom ingezwommen naar de waterval. Een geweldige, maar wel vermoeiende, ervaring.

Na vele foto’s zijn we toch weer vertrokken richting camping. In het dorpje Watkins Glen hebben we nog even wat bier gekocht in een winkel en zijn toen langzaam doorgereden op zoek naar een wifi plaats. Vlakbij de ingang naar het park van onze camping pikten de kids een signaal op en daar was ook een parkeerplaats. We werden op de parking toegelaten en mochten op een plaats van de toer bussen gaan staan. Jammer genoeg werkte het wifi voor sommige apparaten wel en voor sommige niet. Aangezien de bussen die daar geparkeerd stonden ook hun zware diesels lieten draaien, durfde ik het aan om de generator te starten. Zodoende kon ik zowel de laptop opladen als ook een paar achterstallige verhalen en foto’s downloaden!

Terug op de camping is Natasha en Masha nog even naar de Rainbow falls gelopen. Deze hadden we vanochtend al gezien maar we hadden begrepen dat de regenboog alleen te zien is met zon in de late middag. Misha en ik hebben de BBQ opgestart voor een lekkere hamburger. Natasha en Masha waren inderdaad succesvol en hadden de regenboog op de foto!

Na een heerlijke maaltijd nog even het kampvuurtje opgestookt en, sorry voor de herrie makende generator op de camping, nog een verslag geschreven! We hadden op voorhand geen idee wat we hier in de Finger Lakes konden verwachten, maar weten nu dat je hier makkelijk een aantal dagen kunt doorbrengen!! Prachtig!